Θεσσαλονίκη : Γενικό lockdown, μετακινήσεις με sms

15μερο κλείσιμο της Θεσσαλονίκης- Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9:00 το βράδυ.
Aπό τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί της επόμενης ημέρας επιτρέπονται οι μετακινήσεις μόνο για λόγους εργασίας και υγείας.
«Κόκκινος συναγερμός» ηχεί στη Θεσσαλονίκη, με την επιδημία κορωνοϊού να σφυροκοπά τον πληθυσμό και να στέλνει δεκάδες σοβαρά ασθενείς στα νοσοκομεία. Η δυναμική της επιδημίας είναι μεγάλη -μόνο το Σαββατοκύριακο καταγράφηκαν σχεδόν 1.300 νέα κρούσματα- και η πίεση στο σύστημα υγείας, ιδίως στις Εντατικές, οδηγούν σε στοχευμένο σχέδιο έκτακτης ανάγκης και ενισχύουν την πιθανότητα του ολικού lockdown.

Ενδεικτική του συναγερμού ήταν η τοποθέτηση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας την πόλη. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Κικίλιας είπε ότι θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό τη λήψη περαιτέρω μέτρων για τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα νέα αυστηρά μέτρα, τα οποία θα είναι στη λογική του λοκντάουν του Μαρτίου θα ισχύσουν από απόψε. Οι μετακινήσεις θα γίνονται μόνο με SMS και ουσιαστικά ανοιχτά θα μείνουν μόνο τα σχολεία.

«Η επιδημία εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς στη Θεσσαλονίκη» είπε ο κ. Κικίλιας, τονίζοντας ότι κάποιοι διακινδύνευσαν και συνεχίζουν να διακινδυνεύουν τις ζωές των πολλών. «Καταλαβαίνω» είπε ο υπουργός Υγείας, «το άγχος και την κόπωση, όμως η δημόσια υγεία είναι πάνω απ' όλα». 

«Η κυβέρνηση χτύπησε εγκαίρως καμπανάκια, όμως κάποιοι δεν άκουσαν. Είμαστε υποχρεωμένοι να περιορίσουμε τη διασπορά» ξεκαθάρισε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη