Κατασκευή ιστοσελίδων: 10 ιδέες για μοντέρνο web design

SHARE:

Κατασκευή ιστοσελίδων: 10 ιδέες για μοντέρνο web design
Η κατασκευή ιστοσελίδων, αν και πλέον έχει ενισχυθεί με μια σειρά από σύγχρονα εργαλεία web design που κάνουν τη ζωή των σχεδιαστών πιο εύκολη, παραμένει μια ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία στην οποία πρέπει να ληφθούν υπόψη μια σειρά από σημαντικούς παράγοντες. Αργεί η σελίδα σας να φορτώσει; Μπορεί κάποιος χρήστης που την επισκέπτεται να αντιληφθεί αμέσως τι είδους περιεχόμενο προσφέρετε και ποιες είναι οι υπηρεσίες ή τα προϊόντα που παρέχετε; Είναι εύχρηστη; Μπορεί κάποιος να πλοηγηθεί σε αυτή χρησιμοποιώντας το κινητό του τηλέφωνο; Αυτές είναι μόνο μερικές από τις ερωτήσεις που πρέπει να σας απασχολήσουν όταν σχεδιάζετε ή βελτιώνεται το web design της ιστοσελίδας σας.


Μια ιστοσελίδα δεν αρκεί απλώς να είναι ελκυστική ή να εντυπωσιάζει για να καταφέρει να κεντρίσει το ενδιαφέρον των χρηστών, να σας προσφέρει αυξημένη επισκεψιμότητα και να βοηθήσει την επιχείρησή σας να βελτιώσει τα έσοδά της. Το website σας πρέπει να είναι σύγχρονο και να το βελτιώνετε διαρκώς, εφαρμόζοντας νέες πρωτότυπες ιδέες που θα ενισχύσουν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας και θα κάνουν πιο εύκολη τη ζωή των χρηστών, προσφέροντας τους μια άνετη εμπειρία πλοήγησης. 


Ποια είναι όμως τα trends στην κατασκευή των ιστοσελίδων που μπορούν να κάνουν το website σας να φαίνεται (και να είναι) πιο μοντέρνο;


1. Το λευκό είναι στη μόδα
Το λευκό background έχει γίνει τάση το τελευταίο διάστημα με ολοένα και περισσότερους σχεδιαστές ιστοσελίδων να πειραματίζονται διαρκώς επενδύοντας στη δημιουργία “λευκών χώρων” μέσα σε ένα website. Το λευκό συμβολίζει την απλότητα και προωθεί την αισθητική του μινιμαλισμού σε μια ιστοσελίδα, δίνοντας έτσι χώρο στο να αναδείξετε την αξία του περιεχομένου σας αυτού καθ’ αυτού.


2. Τονίστε την προσωπικότητά σας
Πριν από μερικά χρόνια αποτελούσε πάγια τακτική στην κατασκευή ιστοσελίδων να χρησιμοποιούνται (για λόγους ευκολίας αλλά και οικονομίας) stock φωτογραφίες και γραφικά. Αυτό βέβαια είχε σαν αποτέλεσμα αρκετές ιστοσελίδες να χρησιμοποιούσαν πρακτικά τις ίδιες εικόνες ή ακόμη και να έμοιαζαν μεταξύ τους αρκετά. Οι σύγχρονες τάσεις ωστόσο στο web design είναι ξεκάθαρες: τονίστε την προσωπικότητά σας ! 
Δημιουργήστε δικά σας γραφικά και εικόνες και πειραματιστείτε με μοντέρνα σχέδια και πρωτότυπες ιδέες σχεδίασης για να φτιάξετε εικόνες ή σύμβολα που θα ξεχωρίζουν από τις άλλες ιστοσελίδες και θα κάνουν τη δική σας να φαντάζει μοναδική.


3. Χρησιμοποιήστε βίντεο ως background
Έρευνες έχουν καταδείξει πως e-shops στα οποία γίνεται χρήση βίντεο καταγράφουν αύξηση των εσόδων τους που αγγίζει ακόμη και το 50%, σε σχέση με ιστοσελίδες που δεν επενδύουν στη δημιουργία και την τοποθέτηση βίντεο. Οι τάσεις του σύγχρονου web design προστάζουν την τοποθέτηση βίντεο ως background στην “κεφαλίδα” της ιστοσελίδας σας, το οποίο δεν αποσπά την προσοχή του επισκέπτη αλλά βοηθά στο να γίνει πιο εντυπωσιακή η σελίδα σας και να φαντάζει πιο “ζωντανή”.


4. Δώστε βάση στις γραμματοσειρές
Κανένας χρήστης δεν πρόκειται να απολαύσει την πλοήγηση σε μια ιστοσελίδα που είναι δυσανάγνωστη και οι γραμματοσειρές της τον κουράζουν. Πολλές φορές στην προσπάθεια μας να δημιουργήσουμε κάτι εντυπωσιακό χάνουμε το μέτρο, εφαρμόζοντας γραμματοσειρές που μπορεί να διαφέρουν ή να μας αρέσουν οπτικά ή ακόμη και επιλέγοντας διάφορα χρώματα γραμματοσειρών για να δημιουργήσουμε μια πανδαισία χρωμάτων. Το σύγχρονο web design έρχεται να βάλει ένα φρένο σε όλα αυτά. Για να είναι η σελίδα σας μοντέρνα δεν χρειάζεται να καταφύγετε σε υπερβολές: χρησιμοποιήστε γραμματοσειρές που δεν κουράζουν στο μάτι και επιτρέπουν στους χρήστες να περνούν ξεκούραστα αρκετή ώρα μέσα στο website σας και αποφύγετε την υπερβολική αντιπαράθεση διαφορετικών χρωμάτων, ώστε να πετύχετε τη δέουσα αρμονία για τις λέξεις σας. Φροντίστε ώστε η γραμματοσειρά σας να αντικατοπτρίζει και το είδος της επιχείρησής σας (για παράδειγμα ένα website με ιατρικά είδη θα ήταν παράλογο να έχει “αστείες” γραμματοσειρές) και διατηρήστε την ίδια γραμματοσειρά σε όλο το website σας για να πετύχετε τη συνοχή και τη συνέπεια. 


5. Φτιάξτε καρτ ποστάλ
Οι μοντέρνες ιστοσελίδες παρουσιάζουν επίσης την τάση να εφαρμόζουν σύγχρονα templates (θέματα ιστοσελίδων) και να ξεφεύγουν λίγο από την κλασσική μορφή που έχουν τα websites μέχρι και σήμερα. Μια από τις πιο trend τάσεις είναι η δημιουργία σελίδων που μοιάζουν με καρτ ποστάλ και αποτελούνται από εικόνες πάνω στις οποίες οι χρήστες μπορούν να βρουν ένα τίτλο και μια σύντομη περιγραφή. 
Κάθε φορά που κάνουν κλικ σε μια απ’ αυτές τις εικόνες οδηγούνται στην αντίστοιχη σελίδα του website σας, όπου βρίσκουν όλες τις σχετικές πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν. Ένα τέτοιο web design προσφέρει εύκολη πλοήγηση, ενώ παράλληλα το γεγονός ότι οι φωτογραφίες προσφέρουν ελάχιστες πληροφορίες καθιστά την ιστοσελίδα σας ευανάγνωστη, οι χρήστες μπορούν πιο εύκολα να εντοπίσουν τις κατηγορίες που τους ενδιαφέρουν ενώ πρόκειται για ένα στυλ που μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε τύπο ιστοσελίδας.


6. Σχεδιάστε για… κινητά !
Μπορεί να φαντάζει αυτονόητο ωστόσο αν κάποιος περιηγηθεί στο διαδίκτυο για λίγη ώρα θα διαπιστώσει το αντίθετο. Αρκετές ιστοσελίδες δεν έχουν κατασκευαστεί για πλοήγηση από κινητό τηλέφωνο. 
Δεν προσαρμόζονται αυτόματα στο μέγεθος της οθόνης των κινητών τηλεφώνων με αποτέλεσμα να κάνουν τη ζωή των χρηστών ιδιαίτερα δύσκολη. Μοντέρνα κατασκευή ιστοσελίδων είναι σίγουρα αυτή που προορίζεται για χρήση από κινητές συσκευές. 
Ειδικά στην εποχή μας όπου το σύνολο σχεδόν των χρηστών πλοηγείτε στο διαδίκτυο από smartphones, η κατασκευή ιστοσελίδων που θα κινούνται σε αυτή τη λογική είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη. Εάν το website σας είναι ήδη προσβάσιμο από κινητά τηλέφωνα, αναζητήστε νέες εφαρμογές και τάσεις που θα το κάνουν ακόμη πιο γρήγορο και “ελαφρύ”, καθώς εάν επαναπαυτείτε είναι πολύ πιθανό η ιστοσελίδα σας να μείνει πίσω.


7. Web design με SEO
Αναμφίβολα μια από τις μεγαλύτερες τάσεις στην κατασκευή μοντέρνων ιστοσελίδων είναι και η εφαρμογή των SEO πρακτικών. 
Τι νόημα άλλωστε έχει το να φτιάξετε την πιο γρήγορη, εύχρηστη και ευανάγνωστη ιστοσελίδα εάν δεν μπορούν οι χρήστες του διαδικτύου να σας βρίσκουν όταν πραγματοποιούν αναζητήσεις. Κατασκευάστε μια ιστοσελίδα (ή αναμορφώστε αυτή που έχετε) εφαρμόζοντας SEO πρακτικές που θα κάνουν το περιεχόμενό σας “ευανάγνωστο” από τις μηχανές αναζήτησης και θα σας επιτρέψουν να σκαρφαλώσετε ψηλά στις αναζητήσεις των χρηστών. 
Παράλληλα, ακολουθώντας τέτοιου είδους πρακτικές, η ιστοσελίδα σας γίνεται πιο γρήγορη και έτσι βγαίνετε διπλά κερδισμένοι, αποκτώντας μια μοντέρνα και ταχύτατη σελίδα που εμφανίζεται στις πρώτες θέσεις των αναζητήσεων των χρηστών του διαδικτύου.


8. Call to actions σε εμφανή σημεία
Τα call to actions πρέπει να βρίσκονται σε εμφανή σημεία για να μπορούν οι χρήστες να τα εντοπίζουν εύκολα μέσα στην ιστοσελίδα σας. 
Η σύγχρονη τάση στην κατασκευή ιστοσελίδων θέλει τέτοιου είδους “κουμπιά” να δημιουργούνται με μεγάλη προσοχή, ώστε από τη μια να βρίσκονται σε σημείο που το μάτι των χρηστών να τα εντοπίζει άμεσα και από την άλλη να μην γίνονται υπερβολές στη σχεδίασή τους. 
Έτσι πριν τοποθετήσετε ένα call to action όπως το “Εγγραφή εδώ” ή “αγοραστέ και κερδίστε έκπτωση” μέσα στη σελίδα σας, μεριμνήστε ώστε αυτό να μην χαθεί κάπου στον πάτο του website σας αλλά και να μην ενοχλεί τον χρήστη κατά την πλοήγησή του.


9. Μην ξεχνάτε τις υποσελίδες
Κάθε ιστοσελίδα αποτελείται, συνήθως, από πολλές άλλες υποσελίδες οι οποίες ωστόσο πρέπει να βρίσκονται επίσης σε εμφανή σημεία για να είναι άμεσα προσβάσιμες από τους χρήστες. Μια μοντέρνα ιστοσελίδα έχει αυτές τις κατηγορίες τόσο στο πάνω όσο και στο κάτω μέρος της, ώστε οι χρήστες να ξέρουν που να τις αναζητήσουν. “Αρχική”, “Για εμάς”, “Επικοινωνία”, “Πολιτική Προστασίας Δεδομένων” είναι σίγουρα μερικές σελίδες που διαθέτουν πλέον όλα τα σύγχρονα websites και παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες για τους χρήστες, βοηθώντας τους να αντιληφθούν τόσο τον τρόπο λειτουργίας της ιστοσελίδας σας αλλά και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας.


10. Μηχανή αναζήτησης
Οι επισκέπτες μιας ιστοσελίδας αναζητούν πάντα – και πρωτίστως – την ευκολία τους. Μην δυσκολεύετε λοιπόν την παραμονή τους στην ιστοσελίδα σας και εφαρμόστε μοντέρνες πρακτικές σχεδίασης που θα τους εφοδιάζουν με εργαλεία για μια πιο άνετη πλοήγηση. 
Ένα εξ’ αυτών είναι και η μηχανή αναζήτησης μέσα στην ιστοσελίδα σας. Τοποθετήστε μια σχετική μπάρα αναζήτησης σε εμφανές σημείο και βοηθήστε τους επισκέπτες σας να πραγματοποιούν αναζητήσεις και βρίσκουν ό,τι ακριβώς ψάχνουν γρήγορα και εύκολα.


Ελάτε μαζί μας για να σας προσφέρουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες Κατασκευής ιστοσελίδων και προώθησης, Digital Marketing (SEO, SEM, Social Media Marketing, Inbound Marketing). Ό,τι δηλαδή χρειάζεστε για να αξιοποιήσετε με επαγγελματικό τρόπο τη νέα εποχή του Internet.

Απέκτησε e-shop ΔΩΡΕΑΝ

Μέλι Γεωργάκα

Μέλι Γεωργάκα
Αρναία Χαλκιδικής

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ]$type=three$m=0$readmore=hide$va=0$l=0$sn=0$hide=home$c=12

Όνομα

Αγιον Ορος Αδωνις Γεωργιάδης Αθλητικα Αθλητικά Αϊτή Αλόννησος Αμυνα Αμφίπολη αναισθησιολόγος Ανδρέας Μικρούτσικος Ανθή Σαλαγκούδη Αντώνης Κανάκης απαγωγή ΑΠΘ Απόστολος Γκλέτσος ΑΡΗΣ Αστεία Αυστραλία Αυτοκινητο αυτοκτονία Βαρουφάκης Βέλγιο Βελόπουλος βιτριόλι Βόλος Γαλάζιες Σημαίες Γαλλία Γιάννης Αντετοκούνμπο Γλυκά Νερά Γνώμη Γυναικα δασική πυρκαγιά Δάφνη Δέσποινα Βανδή Δήμητρα Λίανη Δημήτρης Παπαδημούλης δημοσιοποίηση εγκληματιών δημοσκόπηση διακοπή νερού Διακοπή ρεύματος Διάστημα Διατροφή Διεθνή Δικαιοσύνη δολοφονία Δράμα Εβρος Εγκλημα Έγκλημα Εκκλησία Εκλογές 2019 Ελενα Ράπτη Ελλαδα Ελλάδα Ελληνικό Ελληνοτουρκικά εμβόλια εξαφάνιση Εξοδος επιδόματα Επιχειρησεις Εργασιακά εργατικό δυστύχημα ΕΡΤ Ευρωπαϊκή Ένωση ΕΦΕΤ εφορία Ζέρβας Ζώδια θείος Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη απάτη Ιαπωνία ιερέας Ινδία Ιος Ισλαμιστές Ισπανία Ιταλία Ιωάννα Τούνη Καβάλα Καιρός Καλαμαριά καραμπόλα Καρανίκας κάρτα Ελευθερίας κατασκήνωση Κατερίνα Καινούργιου Κατερίνη καυσωνας καύσωνας Κέρκυρα Κεφαλονιά Κιλκίς Κινηματογράφος κινητό κοινωνια Κοινωνία κομμωτής Κόρινθος κοροναϊός Κορωναϊός Κόσμος Κρήτη ΚΤΕΛ Λατινοπούλου Λευκορωσία Λιμενικό Σώμα Λίνα Μενδώνη μαγειρική Μαϊάμι Μακεδονία Μάλτα Μαρία Ιωαννίδου Μάρω Βαμβουνάκη Μασούτης ΜΑΤ μέδουσες Μετρό Μητροπολίτης Μεσσηνίας Μίλτος Τεντόγλου Μιχάλης Βιτζηλαίος Μιχάλης Ιατρόπουλος Μουσική Μπαντέρας Μπουτάρης Μύκονος Νατάσα Κουβελά Ναύπακτος Ναυτιλία Νορβηγία Νοσοκομείο Γεννηματάς Ξάνθη ΟΑΣΘ οικοδόμοι Οικονομία όλα Θεσσαλονίκη Ολλανδία Ολυμπιάδα Χαλκιδικής Ολυμπιακοί Αγώνες Ολυμπος Παγκράτι παθολόγος παιδεία Παναγιώτης Ψωμιάδης Πανόραμα ΠΑΟΚ Πάργα Πάρος Πάτρα Περαία Περιβάλλον Περιεργα περίεργα Περιφερειακή οδός Πέτρος Φιλιππίδης Πέτσας Πευκοχώρι Πιερία ποδόσφαιρο Πολεμική Αεροπορία πολιτική πορείες πυρκαγιά Ρέθυμνο Ρόδος Ρωσία Σάκης Αρναούτογλου Σέρρες Σκλαβενίτης Σκόπια Σουηδία Σοφία Βόσσου Στάθης Αγγελόπουλος ΣτΕ Στέφανος Ντούσκος συγκεντρώσεις συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ Σύρος Σχεσεις Ταχιάος Τεχνες-Πολιτισμος Τεχνολογία Τζόκερ Τζούλια Νόβα Τόλης Βοσκόπουλος Τουρισμος Τουρκία Τριαντάφυλλος Μηταφίδης Τροχαίο Τσίπρας Τσιτσιπάς Υγεία φακελάκι Φάνης Χριστοδούλου Φολέγανδρος Φύση Φωτογραφια Χαλκηδόνα Χαλκίδα Χαλκιδικη Χαλκιδική Χρηστικα Χριστίνα κεφάλα Χριστίνα Μπόμπα Χρυσηίδα Δημουλίδου Χρυσοχοΐδης Aστυνομικα νεα Aegean Amber allert Ant1 Don Leon Erdogan facebook Game of chefs Hollywood instagram Internet jewels Lidl Lifestyle lockdown Media missing allert NFL Pfizer Quiz s slideshow super league video
false
ltr
item
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!: Κατασκευή ιστοσελίδων: 10 ιδέες για μοντέρνο web design
Κατασκευή ιστοσελίδων: 10 ιδέες για μοντέρνο web design
https://1.bp.blogspot.com/-d07i-1VVdJg/X859pt8keZI/AAAAAAADDB0/NPbNnxLGTBgV-EbxTzKmZ0pHyS_jmOC9gCLcBGAsYHQ/w640-h464/10-tips-trend-webdesign.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-d07i-1VVdJg/X859pt8keZI/AAAAAAADDB0/NPbNnxLGTBgV-EbxTzKmZ0pHyS_jmOC9gCLcBGAsYHQ/s72-w640-c-h464/10-tips-trend-webdesign.jpg
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!
https://www.olathessaloniki.com/2020/12/10-web-design.html
https://www.olathessaloniki.com/
https://www.olathessaloniki.com/
https://www.olathessaloniki.com/2020/12/10-web-design.html
true
65558835043622369
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy