Προσέφεραν €321 εκατ. για νέα νοσοκομεία σε Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή και Σπάρτη

SHARE:

Τα τρία νοσοκομεία θα παραδοθούν στους πολίτες το 2025 - Οι τρεις δωρεές για την κατασκευή των νοσοκομείων εντάσσονται στην Πρωτοβουλία για την Υγεία του ΙΣΝ, με συνολικό προϋπολογισμό που πλησιάζει τα €400 εκατομμύρια

Στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για την Υγεία, την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) διοργάνωσε σειρά ανοιχτών διαδικτυακών συναντήσεων με τις τοπικές κοινωνίες της Κομοτηνής, της Θεσσαλονίκης και της Σπάρτης, καθώς και με το ευρύτερο κοινό, προκειμένου να ενημερώσει και να συζητήσει, αναφορικά με την πρόοδο των εργασιών για τη δημιουργία του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής ΙΣΝ, του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΙΣΝ και του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης ΙΣΝ, τα οποία σχεδιάζονται, θα κατασκευαστούν και θα εξοπλιστούν πλήρως με δωρεές του ΙΣΝ.

Ήταν η τρίτη φορά, από τον Ιούνιο του 2019, που διοργανώθηκαν οι συναντήσεις αυτές και παρόλο που οι παρούσες συνθήκες της πανδημίας δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή τους δια ζώσης, οι συζητήσεις, πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά, δεδομένης της επιθυμίας του ΙΣΝ να κρατήσει τον διάλογο ανοιχτό. Η συνέχιση των γόνιμων αυτών διαλόγων με την τοπική κοινωνία αλλά και το ευρύτερο κοινό αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοσοφίας του ΙΣΝ για διασφάλιση διαφάνειας και αναλυτικής πληροφόρησης των πολιτών, καθ’ όλη τη διάρκεια εξέλιξης και υλοποίησης των έργων και δράσεων που εντάσσονται στην Πρωτοβουλία.

Όπως ανέφερε ο κύριος Ανδρέας Δρακόπουλος, πρόεδρος του ΙΣΝ «Στόχος της Πρωτοβουλίας για την Υγεία, με αιχμή τα τρία νέα νοσοκομεία, είναι να υποστηρίξουμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, το δημόσιο σύστημα Υγείας, μιας και η πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας οφείλει να είναι προνόμιο όχι μόνο λίγων τυχερών αλλά όλων. Γι’ αυτό και ένας από τους βασικούς λόγους πίσω από τη δημιουργία αυτών των έργων είναι η βελτίωση της ζωής των κατοίκων της κάθε περιοχής. Σε εκείνους θα ανήκουν τα νοσοκομεία αυτά, μόλις ολοκληρωθούν, και για αυτό η φωνή τους έχει ιδιαίτερη σημασία. Η ανταλλαγή απόψεων, η διαφάνεια και η άρτια πληροφόρηση αποτελούν βασικά στοιχεία της διαδικασίας που ακολουθούμε. Για εμάς, στο ΙΣΝ, είναι θεμελιώδης αρχή πως η διαδικασία είναι εξίσου σημαντική με το τελικό έργο.»

Οι τοπικές κοινωνίες έδειξαν θερμό ενδιαφέρον για την πορεία των έργων, συμμετέχοντας ενεργά στο διάλογο. Ενδεικτικά στην εκδήλωση για το Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΙΣΝ συμμετείχαν συνολικά 937 χρήστες, στην εκδήλωση για το νέο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής ΙΣΝ συμμετείχαν 595 χρήστες και στην εκδήλωση για το νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης ΙΣΝ συμμετείχαν 441 χρήστες. H συμμετοχή του κοινού ήταν ιδιαίτερη ενεργή και σημαντική καθώς υποβλήθηκαν δεκάδες ερωτήσεις από ένα ετερόκλιτο κοινό που αποτελούνταν από ενδιαφερόμενους πολίτες, μέλη των τοπικών ιατρικών κοινοτήτων ως και εκπροσώπους του Ελληνικού κοινοβουλίου. Στα ερωτήματα και τα σχόλια του κόσμου απάντησαν οι εκπρόσωποι του ΙΣΝ και του Ελληνικού Δημοσίου καθώς και η αρχιτεκτονική ομάδα.


Οι τρεις δωρεές για την κατασκευή των Νοσοκομείων, συνολικού ύψους €321 εκατομμυρίων, εντάσσονται στην Πρωτοβουλία για την Υγεία του ΙΣΝ, με συνολικό προϋπολογισμό που πλησιάζει τα €400 εκατομμύρια. Η Πρωτοβουλία περιλαμβάνει επιπρόσθετα έργα υποδομών, την προμήθεια εξειδικευμένου εξοπλισμού σε δημόσια νοσοκομεία ανά την Ελλάδα, 2 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα για αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ καθώς και την υποστήριξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων για ιατρούς και νοσηλευτές, με στόχο την συνολική ενίσχυση της ιατρονοσηλευτικής φροντίδας και κατ’ επέκταση της υγείας των κατοίκων της χώρας μας.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, παρουσιάστηκε αναλυτικά στους κατοίκους και τους συμμετέχοντες η εξέλιξη των σχεδίων των τριών Νοσοκομείων, που έχει αναλάβει ο διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας Renzo Piano και το αρχιτεκτονικό γραφείο Renzo Piano Building Workshop (RPBW), δημιουργοί του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και το αρχιτεκτονικό γραφείο Betaplan. Επίσης, το ΙΣΝ ενημέρωσε για την πρόοδο των εργασιών αναφορικά με τις αδειοδοτήσεις και τον προγραμματισμό των κλινικών υπηρεσιών που θα προσφέρει το κάθε νοσοκομείο. 

Tα νέα υπερσύγχρονα Νοσοκομεία θα εξοπλιστούν με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό κορυφαίας τεχνολογίας, παρέχοντας τα απαραίτητα εργαλεία στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, και εξασφαλίζοντας κατ’ επέκταση υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας σε νοσηλευόμενους και εξωτερικούς ασθενείς. Τα τρία Νοσοκομεία θα έχουν αποκλειστικά μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια. Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον περιβάλλοντα χώρο και την εφαρμογή ενός θεραπευτικού κέντρου στα πρότυπα της φιλοσοφίας των «Ασκληπιείων», θα περιβάλλονται από κήπους, στους οποίους θα έχουν πρόσβαση οι ασθενείς και οι συγγενείς τους, αποσκοπώντας στη βελτίωση της θεραπευτικής διαδικασίας.


Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και η λειτουργία των νοσοκομείων θα ενσωματώνουν πράσινες αρχές βιωσιμότητας του προγράμματος LEED. Παράλληλα, οι νέες εγκαταστάσεις θα δώσουν τη δυνατότητα ανάπτυξης της σύγχρονης ψηφιακής λειτουργίας των κλινικών υπηρεσιών, της βιώσιμης και αποδοτικής διαχείρισης και συντήρησης του Νοσοκομείου, καθώς και της διασύνδεσης τους με άλλες συνεργαζόμενες μονάδες υγείας.

Σύμφωνα με το υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα τα 3 νοσοκομεία θα παραδοθούν στους Έλληνες πολίτες το 2025.

Με στόχο τον περαιτέρω εμπλουτισμό του κλινικού προγράμματος του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής ΙΣΝ και κατόπιν των συζητήσεων με την τοπική ιατρική κοινότητα που διεξάχθηκαν τους τελευταίους μήνες, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΣΝ πρόσφατα ενέκρινε και προτίθεται να αναλάβει, με επιπλέον κόστος σχεδιασμού, υποδομών και εξοπλισμού έως €5,5 εκατομμύρια, την εξασφάλιση συγκροτήματος Μαγνητικού Τομογράφου (MRI), τμήματος Απεικόνισης Μαστού, Καρδιαγγειακού Συγκροτήματος (Cath Lab), Συγκροτήματος γ-Camera (Gamma Camera), 3 επιπλέον Χειρουργικών Αιθουσών, καθώς και χώρου θεραπευτικής άσκησης και αποκατάστασης. Οι προτεινόμενες επεκτάσεις του κλινικού προγράμματος του Νοσοκομείου έχουν κατατεθεί από το ΙΣΝ στο Υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα για το Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΙΣΝ, υπενθυμίζεται ότι θα είναι το πρώτο παιδιατρικό νοσοκομείο στη Βόρεια Ελλάδα και στόχος είναι να αποτελέσει πρότυπο και για την ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Mεταξύ άλλων, με πρωτοβουλία του ΙΣΝ, και σε επικοινωνία με την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, διερευνάται ο εμπλουτισμός του υφιστάμενου κλινικού προγράμματος του Νοσοκομείου, καθώς και η πιθανότητα δυνητικών συνεργασιών.

Σε συνέχεια συζητήσεων του ΙΣΝ με το υφιστάμενο Νοσοκομείο της Σπάρτης, στο πλαίσιο της διερεύνησης περαιτέρω εμπλουτισμού του κλινικού προγράμματος του νέου Νοσοκομείου για τη μέγιστη εξυπηρέτηση των ασθενών, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΣΝ πρόσφατα ενέκρινε και προτίθεται να αναλάβει, με επιπλέον κόστος σχεδιασμού, υποδομών και εξοπλισμού έως €5,5 εκατομμύρια, την αναβάθμιση του προβλεπόμενου συγκροτήματος Μαγνητικού Τομογράφου (MRI) από 1,5 Tesla σε 3 Tesla, την προσθήκη τμήματος Απεικόνισης Μαστού και ενός Καρδιαγγειακού Συγκροτήματος (Cath Lab), καθώς και την προσθήκη δύο επιπλέον Χειρουργικών Αιθουσών. Οι προτεινόμενες επεκτάσεις του κλινικού προγράμματος του Νοσοκομείου έχουν κατατεθεί από το ΙΣΝ στο Υπουργείο Υγείας.

To IΣΝ θα συνεχίσει με τη διοργάνωση των ανοιχτών συζητήσεων στις τοπικές κοινωνίες 2 φορές το χρόνο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πορεία του πολυσχιδούς εγχειρήματος «Πρωτοβουλία για την Υγεία» από το ΙΣΝ, μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο του ΙΣΝ εδώ.Ο Φίλιππος Νιάρχος, ο Ανδρέας Δρακόπουλος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του κοινωφελούς Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και η  Χριστίνα Λαμπροπούλου, CFO του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» υπεύθυνη για την εποπτεία των χρηματοοικονομικών δραστηριοτήτων του ΙδρύματοςΑπέκτησε e-shop ΔΩΡΕΑΝ

Μέλι Γεωργάκα

Μέλι Γεωργάκα
Αρναία Χαλκιδικής

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ]$type=three$m=0$readmore=hide$va=0$l=0$sn=0$hide=home$c=12

Όνομα

Αγιον Ορος Άγιος Μάμας Αδωνις Γεωργιάδης Αθλητικα Αθλητικά Αϊτή Αλόννησος Αμυνα Αμφίπολη αναισθησιολόγος Ανδρέας Μικρούτσικος Ανθή Σαλαγκούδη Αντώνης Κανάκης απαγωγή ΑΠΘ Απόστολος Γκλέτσος ΑΡΗΣ Αστεία Αυστραλία Αυτοκινητο αυτοκτονία Βαρουφάκης Βέλγιο Βελόπουλος βιτριόλι Βόλος Γαλάζιες Σημαίες Γαλλία Γιάννης Αντετοκούνμπο Γλυκά Νερά Γνώμη Γυναικα δασική πυρκαγιά Δάφνη Δέσποινα Βανδή Δήμητρα Λίανη Δημήτρης Παπαδημούλης Δήμος Αριστοτέλη δημοσιοποίηση εγκληματιών δημοσκόπηση διακοπή νερού Διακοπή ρεύματος Διάστημα Διατροφή Διεθνή Δικαιοσύνη δολοφονία Δράμα Εβρος Εγκλημα Έγκλημα Εκκλησία Εκλογές 2019 Ελενα Ράπτη Ελλαδα Ελλάδα Ελληνικό Ελληνοτουρκικά εμβόλια εξαφάνιση Εξοδος επιδόματα Επιχειρησεις Εργασιακά εργατικό δυστύχημα ΕΡΤ Ευρωπαϊκή Ένωση ΕΦΕΤ εφορία Ζέρβας Ζώδια θείος Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη απάτη Ιαπωνία ιερέας Ινδία Ιος Ισλαμιστές Ισπανία Ιταλία Ιωάννα Τούνη Καβάλα Καιρός Καλαμαριά καραμπόλα Καρανίκας κάρτα Ελευθερίας κατασκήνωση Κατερίνα Καινούργιου Κατερίνη καυσωνας καύσωνας Κέρκυρα Κεφαλονιά Κιλκίς Κινηματογράφος κινητό κοινωνια Κοινωνία κομμωτής Κόρινθος κοροναϊός Κορωναϊός Κόσμος Κρήτη ΚΤΕΛ Λάρισα Λατινοπούλου Λευκορωσία Λιμενικό Σώμα Λίνα Μενδώνη μαγειρική Μαϊάμι Μακεδονία Μάλτα Μαρία Ιωαννίδου Μάρω Βαμβουνάκη Μασούτης ΜΑΤ μέδουσες Μετρό Μητροπολίτης Μεσσηνίας Μίλτος Τεντόγλου Μιχάλης Βιτζηλαίος Μιχάλης Ιατρόπουλος Μουσική Μπαντέρας Μπουτάρης Μύκονος Νατάσα Κουβελά Ναύπακτος Ναυτιλία Νορβηγία Νοσοκομείο Γεννηματάς Ξάνθη ΟΑΣΘ οικοδόμοι Οικονομία όλα Θεσσαλονίκη Ολλανδία Ολυμπιάδα Χαλκιδικής Ολυμπιακοί Αγώνες Ολυμπος Παγκράτι παθολόγος παιδεία Παναγιώτης Ψωμιάδης Πανόραμα ΠΑΟΚ Πάργα Πάρος Πάτρα Περαία Περιβάλλον Περιεργα περίεργα Περιφερειακή οδός Πέτρος Φιλιππίδης Πέτσας Πευκοχώρι Πιερία ποδόσφαιρο Πολεμική Αεροπορία πολιτική πορείες πυρκαγιά Ρέθυμνο Ρόδος Ρωσία Σάκης Αρναούτογλου Σαντορίνη Σέρρες Σκλαβενίτης Σκόπια Σουηδία Σοφία Βόσσου Στάθης Αγγελόπουλος ΣτΕ Στέφανος Ντούσκος συγκεντρώσεις συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ Σύρος Σχεσεις Ταχιάος Τεχνες-Πολιτισμος Τεχνολογία Τζόκερ Τζούλια Νόβα Τόλης Βοσκόπουλος Τουρισμος Τουρκία Τριαντάφυλλος Μηταφίδης Τροχαίο Τσίπρας Τσιτσιπάς Υγεία φακελάκι Φάνης Χριστοδούλου Φολέγανδρος Φύση Φωτογραφια Χαλκηδόνα Χαλκίδα Χαλκιδικη Χαλκιδική Χρηστικα Χριστίνα κεφάλα Χριστίνα Μπόμπα Χρυσηίδα Δημουλίδου Χρυσοχοΐδης Aστυνομικα νεα Aegean Amber allert Ant1 Don Leon Erdogan facebook Game of chefs Hollywood instagram Internet jewels Lidl Lifestyle lockdown Media missing allert NFL Pfizer Quiz s slideshow super league video
false
ltr
item
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!: Προσέφεραν €321 εκατ. για νέα νοσοκομεία σε Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή και Σπάρτη
Προσέφεραν €321 εκατ. για νέα νοσοκομεία σε Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή και Σπάρτη
https://1.bp.blogspot.com/-OSTHy-VHAK0/X9P6wgnxNtI/AAAAAAADDZ8/mxROjIgEgLYJGmphJeV1pcrc-Y8l3obcwCLcBGAsYHQ/w640-h480/niarhos%2Bfoundation.png
https://1.bp.blogspot.com/-OSTHy-VHAK0/X9P6wgnxNtI/AAAAAAADDZ8/mxROjIgEgLYJGmphJeV1pcrc-Y8l3obcwCLcBGAsYHQ/s72-w640-c-h480/niarhos%2Bfoundation.png
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!
https://www.olathessaloniki.com/2020/12/321.html
https://www.olathessaloniki.com/
https://www.olathessaloniki.com/
https://www.olathessaloniki.com/2020/12/321.html
true
65558835043622369
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy