Επιασαν και τους δύο φονιάδες του Νίκου Τσακανίκα

Επιασαν και τον δεύτερο από τους φονιάδες του Νίκου Τσακανίκα 
Στην Κρήτη εντοπίστηκε ο ένας εκ των δύο δραστών της δολοφονίας του επιχειρηματία στην Χαλκίδα.

Αστυνομικοί του ΤΑΕ Μεσσαράς συνέλαβαν τον 27χρονο άνδρα, υπήκοο Συρίας, ο οποίος είχε καταφύγει στην Κρήτη μετά τη δολοφονία του επιχειρηματία Νίκου Τσακανίκα.

Τα στοιχεία του μάλιστα είχαν δοθεί στη δημοσιότητα κατόπιν μετά από σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Ευβοίας.

Πρόκειται για τον (Επ.) ISSA (Ον.) BAYMAN του KHALED και της AL YAH , γεν. την 10-02-1993 στη Συρία:


Ο δεύτερος δράστης, ένας 46χρονος Σύρος, είχε συλληφθεί ανήμερα των Χριστουγέννων στην Ολλανδία, κατόπιν σχετικού Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης.

Σε βάρος των δύο ανδρων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τις πράξεις α) της ληστείας κατά συναυτουργία και β) της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Νοεμβρίου ο επιχειρηματίας που διατηρούσε κατάστημα στο κέντρο της Χαλκίδας βρέθηκε δολοφονημένος και δεμένος σε καρέκλα μέσα στο σπίτι του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, έπειτα από συνδυαστική ανάλυση και αξιοποίηση όλων των στοιχείων και δεδομένων που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες οι δύο αλλοδαποί.

Εις βάρος τους εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, καθώς και για ληστεία κατά συναυτουργία.

Οπως διακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα – προανάκριση, η ανθρωποκτονία διαπράχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 12-11-2020, ενώ ο θάνατος του θύματος προήλθε δια ασφυξίας.

Από την οικία του θύματος, οι δράστες αφαίρεσαν μία συσκευή κινητού τηλεφώνου, ένα ρολόι χειρός και μη προσδιορισμένο αριθμό κοσμημάτων, ενώ κατά τη διαφυγή τους, αφαίρεσαν και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του θανόντος, το οποίο αργότερα εγκατέλειψαν σε περιοχή της Χαλκίδας.

Γίνεται μνεία ότι οι δύο δράστες είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας, ενώ ο ένας εξ αυτών, ο άνδρας που συνελήφθη στην Κρήτη, είχε συλληφθεί για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων, τον Μάιο του 2019, σε περιοχή της Αττικής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη