"Όποιος κάνει το εμβόλιο, θα παίρνει πιστοποιητικό εμβολιασμού"

Η άφιξη των 83.850 δόσεων από το εμβόλιο της Pfizer που έφτασαν σήμερα στην Ελλάδα με ειδική πτήση της DHL ήταν η αρχή. Έως το τέλος Ιανουαρίου, στη χώρα μας θα έχουν φτάσει 429.000 εμβόλια. Και στα αγγλικά το πιστοποιητικό που θα παίρνουν όσοι εμβολιάζονται, είπε ο Στέλιος Πέτσας.

Μέχρι το τέλος Ιουνίου, μάλιστα, στην Ελλάδα θα έχουν φτάσει 25 εκατομμύρια δόσεις από το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Κι έτσι, είπε ο Στέλιος Πέτσας, θα μπορεί να εμβολιαστεί όποιος θέλει.

«Θα έχουμε παραλάβει 429.000 εμβόλια της Pfizer μέχρι το τέλος Ιανουαρίου» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας το πρωί της Τρίτης (29.12.2020) στον ΣΚΑΪ 100,3. Όπως είπε, θα ακολουθούν οι εγκρίσεις εμβολίων κι από άλλες φαρμακοβιομηχανίες και μέσα στο Φεβρουάριο θα έχουμε ικανό αριθμό εμβολίων.

Ο Στέλιος Πέτσας εκτίμησε ότι με βάση το σχεδιασμό, μέχρι το τέλος Ιουνίου, θα έχουν φτάσει στη χώρα μας 25 εκατομμύρια δόσεις, ώστε να εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού, εάν το επιθυμεί.

Όποιος κάνει το εμβόλιο, μετά και τη δεύτερη δόση, θα παίρνει πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο θα είναι και στα αγγλικά. Ο εμβολιασμός δεν είναι μόνο μέτρο αυτοπροστασίας αλλά και κίνηση αλληλεγγύης, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι το σημαντικό είναι τα κίνητρα και όχι το αν θα είναι το εμβόλιο υποχρεωτικό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη