Χυδαίο παραλήρημα Βελόπουλου : "Οχι στον εμβολιασμό-Κτηνίατρος ο Μπουρλά"

Χυδαίο παραλήρημα Βελόπουλου: "Καλύτερα ψεκασμένος πάρα μπολιασμένος με τον Χασάν - Κτηνίατρος ο Μπουρλά, "τα παίρνουν" οι ειδικοί"

Ο πρόεδρος της Ελληνικής λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, για ακόμα μια φορά από το βήμα της Βουλής υιοθέτησε θεωρίες του αντιεμβολιαστικού κινήματος με προφανώς ψηφοθηρική και μικροκομματική λογική, προκαλώντας την έντονη αντίδραση τόσο της κυβέρνησης όσο και του ΣΥΡΙΖΑ που τον κατήγγειλαν.
Ο κύριος Βελόπουλος επιδόθηκε σε ένα χυδαίο και ρατσιστικό παραλήρημα, αναφέροντας "ότι προτιμάει να είναι ψεκασμένος πάρα μπολιασμένος με τον Χασάν" και επιτέθηκε κατά μελών της επιτροπής των ειδικών για την πανδημία του κορονοϊού αφήνοντας ακόμη και αιχμές περί χρηματισμού τους με σκοπό να τρομοκρατούν την κοινωνία.

Προκλητικό "όχι" Βελόπουλου στην πρόταση Μητσοτάκη: Δεν προτρέπουμε τους Ελληνες να κάνουν το εμβόλιο
"Έχουν βάλει τους ειδικούς να κάνουν μονομερή ενημέρωση. Το περίεργο είναι ότι όλοι αυτοί οι ειδικοί έχουν πάρει πολλά λεφτά. Ποσά 500 – 700 χιλ. ευρώ από δήθεν ερευνητικά προγράμματα. Η Λινού είναι στέλεχος - αν όχι ιδρύτρια- της Πρόληψης. Μιας ΜΚΟ για λαθρομετανάστες. Συμπτωματικά έμμεσα ή άμεσα ρουφάνε χρήματα και βγαίνουν στα κανάλια για να μας λένε πόσο επικίνδυνος είναι ο κορoνοϊός και να μας κρατάνε σπίτι", ανέφερε χαρακτηριστικά.

"Τι δουλειά έχει η κ. Λινού που έχει ΜΚΟ; Τι δουλειά έχει ο Μαγιορκίνης να μιλά για τον κορoνοϊό; Τι δουλειά έχει ο Σύψας να βγαίνει και να τρομοκρατεί;. Κάποιοι μας λένε ψεκασμένους και κατά των εμβολίων. Αν λέω αλήθεια προτιμώ να είμαι ψεκασμένος. Μπολιασμένος δεν θέλω να είμαι. Μπολιασμένος με τον κάθε Χασάν", πρόσθεσε μαινόμενος ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

"Δεν θα εμβολιαστώ" - "Κτηνίατρος ο Μπουρλά"
Ο Κυριάκος Βελόπουλoς ξεκαθάρισε πως ο ίδιος δεν θα είναι μαζί με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς στο μέτωπο υπέρ του εμβολιασμού των πολιτών, ούτε προφανώς και ο ίδιος θα κάνει το εμβόλιο μαζί με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς .

Παράλληλα, στο πέραν κάθε λογικής παραλήρημά του από το βήμα της Βουλής ανέφερε πως "τον πατέρα μου δεν θα τον κάνω πειραματόζωο. Η Pfizer είχε βγάλει 2-3 φάρμακα που οδήγησαν στο θάνατο και τα απέσυρε. Είχε δώσει ελλιπή στοιχεία όπως κάνει και τώρα. Η Pfizer του μεγάλου επιστήμονα – κτηνίατρου. Κτηνίατρος είναι ο κ. Μπουρλά και τον έχετε κάνει μεγάλο".

Έντονη αντίδραση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ
Στα όσα είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος αρχικά αντέδρασε ο υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς τονίζοντας πως "λυπάμαι πάρα πολύ που το βήμα της Βουλής χρησιμοποιήθηκε για έκφραση αντιεπιστημονικών απόψεων και πρόκληση φόβου για τον εμβολιασμό. Ας αφήσουμε την επιστημονική κοινότητα και τους αρμόδιους εξουσιοδοτημένους φορείς να δώσουν την κατεύθυνση. Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει την επιλογή του. Όμως το βήμα της βουλής δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για καλλιέργεια φόβου και ανασφάλειας".
Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο τέως πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ο όποιος κατήγγειλε τον κ. Βελόπουλο δημιουργώντας έτσι ένα μέτωπο λογικής ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας.

"Θέλω να κάνω μία πολιτική δήλωση με αναφορά σε ότι είπε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης. Εκτιμώ πως η ρητορική του κ. Βελόπουλου ήταν ευθεία και συνειδητή τροφοδότηση του πνεύματος φοβίας ενόψει των εμβολιασμών όποτε γίνουν, μέσα σε μία κοινωνία, η οποία έχει τα ερωτήματά της, τα ερωτηματικά της αλλά έχει και μεγάλο φόβο και θα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι μας ώστε να περιμένουμε πραγματικά ότι οι επιστήμονες της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας φέρουν. Στόχος να μπορέσει η χώρα να ορθοποδήσει και να ξεπεράσουμε τον εφιάλτη του κορονοϊου", είπε ο κ. Βούτσης

"Αυτό ως πολιτική δήλωση για το σύνολο της ρητορικής του κ. Βελόπουλου. Ελπίζω η Κυβέρνηση και ελπίζω βεβαίως και τα αρμόδια τμήματα των κομμάτων διότι μιλάμε για θέματα υγείας, να έχουν την ευαισθησία άμεσα να υπάρξει μία αντίθεση σε αυτήν τη ρητορική", πρόσθεσε.

"Η κ. Λινού δεν έχει πάρει ευρώ από το δημόσιο"
Μάλιστα ο κ. Βούτσης υπερασπίστηκε και την Αθηνά Λινού στα όσα είπε ο κ. Βελόπουλός εναντίον της.
"Η κυρία Λινού είναι πρόεδρος στο Ινστιτούτο Πρόληψης και leader ανάμεσα σε 8 αντίστοιχα ινστιτούτα χωρών της ΕΕ. Ανάμεσα στα ζητήματα που εξετάζουν είναι τα ζητήματα της πανδημίας και παράλληλα έχουν χρέος να κάνουν μελέτες για την πρόληψη της υγείας μεταναστών και προσφύγων. Δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από το δημόσιο ούτε σχετίζεται με ΜΚΟ που έχουν σχέση με την διαχείριση μεταναστών", κατέληξε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη