Σύλληψη Λιμενικού, για εκβιασμό ψαρά

Στελέχη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος, προχώρησαν στη σύλληψη ενός 41χρονου υπαξιωματικού του Λιμενικού, για δωροληψία, παράβαση καθήκοντος και εκβίαση μετά από καταγγελία ψαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 41χρονος που υπηρετεί σε τοπικό λιμεναρχείο του νομού Αττικής και είχε τεθεί σε διακριτική επιτήρηση από στελέχη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού, καθώς φέρεται να ζήτησε το ποσό των 1000 ευρώ από ψαρά προκειμένου να μη βεβαιώσει ορισμένες παραβάσεις που υπήρχαν εις βάρος του.

Ετσι στελέχη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων τον συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω το μεσημέρι της Δευτέρας (28.12.2020) και σε σωματικό έλεγχο που ακολούθησε εντοπίστηκε και κατασχέθηκε πάνω του το προσημειωθέν χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ εντός φακέλου.


Ο λιμενικός με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε σήμερα, 29-12-2020, στο Ναυτοδικείο Πειραιά για παράβαση των άρθρων 235, 259 και 385 του Ποινικού Κώδικα.

Με απόφαση του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διατάχθηκε η άμεση διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης ενώ ο 41χρονος λιμενικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα.
ΑΠΕ ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη