Εβαλε στην άκρη του γκρεμού δυο παιδιά για να τα βγάλει φωτογραφία

Αν υπήρχε βραβείο ανευθυνότητας, σίγουρα θα το έπαιρνε αυτός ο άντρας, ο οποίος άφησε δύο μικρά παιδιά να ποζάρουν για μια φωτογραφία στην άκρη ενός γκρεμού, που μάλιστα είναι και ασταθής, σε ύψος 46 μέτρων.

Σε μια σειρά φωτογραφιών που προκαλούν ανησυχία, φαίνεται ο άντρας να τοποθετεί τα παιδιά στην άκρη του γκρεμού στο West Bay, Dorset, που είναι επιρρεπής στις πτώσεις βράχων. Η περιοχή είναι μέρος της Jurassic Coast, μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς.

Το κορίτσι, το οποίο φαίνεται να μην είναι μεγαλύτερο από οκτώ ετών, κρεμά τα πόδια της από την άκρη του γκρεμού, ενώ ένα ακόμη νεότερο αγόρι κοίταζε στην κάμερα του τηλεφώνου, που κρατούσε ο άνδρας, θέλοντας να τους βγάλει μια φωτογραφία.

Σε κάποια στιγμή, ένα άλλο άτομο που φορά κόκκινο μπουφάν και μοιάζει να είναι γυναίκα, τους πλησιάζει και παρακολουθεί την προσπάθεια του άνδρα να τραβήξει την επικίνδυνη φωτογραφία.Ο άντρας αγνόησε τις προειδοποιητικές πινακίδες που ανεγέρθηκαν από την ακτοφυλακή και το τοπικό συμβούλιο προτρέποντας το κοινό να μην σταθεί πολύ κοντά στην άκρη του γκρεμού.

Ενώ αποτελεί ένα δημοφιλές τουριστικό σημείο, στο West Bay τα τελευταία χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί πολλές επικίνδυνες κατολισθήσεις. 
Το 2012, η 22χρονη τουρίστρια Charlotte Blackman, σκοτώθηκε όταν σημειώθηκε τεράστια κατολίσθηση καθώς περπατούσε κάτω από τα βράχια, κατά μήκος του μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς, Jurassic Coast, στο Burton Bradstock.

Η 57χρονη Mazz Blehs, από το Μπόρνμουθ που ήταν εκείνη την ημέρα έξω με τον σύζυγό της, είπε: «Ο σύζυγός μου τους εντόπισε πρώτα με τα κιάλια του και μου είπε “κοίτα αυτό”».

«Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ο άντρας τοποθέτησε το νεαρό κορίτσι και το αγόρι στην άκρη του βράχου για τη φωτογραφία. Μέχρι και τα πόδια της κρέμονταν πάνω από την άκρη του γκρεμού. Νομίζω ότι το κορίτσι πρέπει να ήταν επτά ή οκτώ ετών, αλλά το αγόρι έμοιαζε με τρία. Ήταν τόσο επικίνδυνο που “αρρώστησα” βλέποντας το. Υπήρξαν πρόσφατα πτώσεις βράχων και φοβόμουν τα χειρότερα. Αφού τράβηξε τη φωτογραφία, έφυγαν πριν προλάβει κανείς να τους πλησιάσει».
«Ο άντρας θα έπρεπε πραγματικά να γνωρίζει καλύτερα και υπάρχουν πινακίδες που λένε στους ανθρώπους να μείνουν μακριά από τα βράχια. Σοκαρίστηκα», πρόσθεσε η γυναίκα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη