Παγκόσμια Έρευνα : Ποιο είναι το πιο δημοφιλές χρώμα στα αυτοκίνητα ;

Ποιο είναι το πιο δημοφιλές χρώμα στα αυτοκίνητα ;
Οχι ένα, όχι δύο, όχι τρία, αλλά δέκα ολόκληρα χρόνια, ένα είναι το χρώμα που βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των οδηγών για το αυτοκίνητό τους.

Και αυτό δεν είναι άλλο από το λευκό, που και φέτος έφτασε στην κορυφής της παγκόσμιας λίστας. Περισσότερα από ένα στα τρία αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν το 2020 ήταν λευκά, φτάνοντας το 38%. Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που το λευκό παρέμεινε σταθερό σε αυτό το ποσοστό. Το μαύρο ήρθε δεύτερο με ποσοστό 19%, ακολουθούμενο από το γκρι(15%) και το ασήμι (9%). 

Η έρευνα έγινε από την Axalta, μια εταιρεία βιομηχανικής επίστρωσης, για να βοηθήσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες να προβλέψουν μελλοντικές τάσεις. Εκπρόσωπος της Axalta δήλωσε πώς «είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε αυτά τα δεδομένα ... να συνεργαστούμε με τους πελάτες μας για να δώσουμε δυναμικά χρώματα στη ζωή». 

Σε σύγκριση με μια έρευνα των ΗΠΑ που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο, η Αμερική είναι λίγο πιο... πολύχρωμη από τον παγκόσμιο μέσο όρο. Το φάσμα μαύρου-λευκού-γκρι-ασημί ήταν ελαφρώς μικρότερο από το παγκόσμιο σύνολο, και κυμάνθηκε στο 77%. Τα επόμενα πιο δημοφιλή χρώματα είναι το κόκκινο και το μπλε, που ταιριάζουν με τον υπόλοιπο κόσμο, αν και στην Ευρώπη, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα, το μπλε κατατάσσεται λίγο υψηλότερα στην τέταρτη θέση. Η Ινδία είναι η μόνη περιοχή στην οποία το καφέ και το μπεζ ανέβηκαν στις τέσσερις πρώτες θέσεις. Τα πράσινα, τα κίτρινα και τα υπόλοιπα είναι τόσο σπάνια που ομαδοποιούνται σε μια κατηγορία «άλλα χρώματα» που κυμαίνεται γύρω στο 1-3%.

Τέλος, η έρευνα της Axalta λέει ότι το μπλε έχει τάσεις ανόδου στις προτιμήσεις του κοινού σε αντίθεση με το ασημί, που βαίνει μειούμενο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη