Τι προέκυψε στην Κωνσταντίνα, όταν αποκαλύψε πως είναι λεσβία«Αποκλείεται, δε μοιάζεις λεσβία»: Μια φράση που ακούν πολλές ομοφυλόφιλες γυναίκες όταν αποκαλύπτουν σε κάποιον τη σεξουαλική τους ταυτότητα.

Η Κωνσταντίνα είναι μια ομοφυλόφιλη γυναίκα και έχει ακούσει πολλές φορές αυτά τα λόγια στη ζωή της.

Έτσι, αποφάσισε να φτιάξει ένα βίντεο για σχολιάσει αυτή τη φράση που έχει ακούσει πολλάκις στο παρελθόν όταν έκανε coming out.

Μεταξύ άλλων, περιγράφει το πώς το αντιμετώπισε η ίδια. Μάλιστα αποκάλυψε ότι έκοψε μέχρι και τα μαλλιά της, για να αποδείξει ότι λέει την αλήθεια. Γιατί;

Η ίδια έχει συνηθίσει (και βαρεθεί) να ακούει ότι οι λεσβίες είναι γυναίκες που έχουν ανδροπρεπή χαρακτηριστικά, δεν φορούν φορέματα, δεν μακιγιάρονται ή δεν έχουν μακριά μαλλιά. Η στερεοτυπική αυτή απεικόνιση των ομοφυλόφιλων γυναικών δυστυχώς προβάλλεται πολύ σε σειρές και ταινίες, όπως αναφέρει η ίδια.

«Μετά από πολύ καιρό, αποφάσισα, επιτέλους, να ξεκινήσω να ανεβάζω βίντεο, στα οποία αναλύω τι με απασχολεί τελευταία… και αυτό δεν είναι άλλο από την ανεπαρκή προβολή LGBTQ+ (ΛΟΑΤΚΙ+) ατόμων σε σειρές, ταινίες, αλλά και στο YouTube στην Ελλάδα (καθώς και το πόσο στερεοτυπική είναι αυτή η ελάχιστη προβολή που υπάρχει). Στόχος μου, σε αυτό το κανάλι, είναι να ανοίξω μια μεγάλη συζήτηση πάνω σε όλα τα θέματα αυτής της κοινότητας, να ανταλλάξουμε απόψεις και να μοιραστούμε τις ιστορίες μας», αναφέρει στο βίντεό της.

Η ίδια θέλησε να τονίσει ότι όλοι οι άνθρωποι είναι τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους καθώς δεν υπάρχει μόνο ένα «πρότυπο», αλλά πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους..

Έτσι, το ότι φοράει φορέματα με λουλούδια, έχει μακριά μαλλιά, βάφεται και μικρή έπαιζε με Barbie δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι και λεσβία.

Μάλιστα, έκοψε τα μαλλιά της για να «μοιάζει» λεσβία, σύμφωνα με το στερεότυπο και να μην έχει αυτή την αντιμετώπιση/αμφισβήτηση από τους άλλους.

Αυτό που θα ήθελε πραγματικά θα ήταν να μπορεί να βρει μια ομοφυλόφιλη γυναίκα σαν τον εαυτό της σε μια σειρά ή στο Youtube, ώστε να ταυτιστεί μαζί της και να αποδείξει σε όλους ότι «υπάρχουμε κι εμείς».

«Είμαι μία κοπέλα, η οποία είναι γκέι, της αρέσει να βάφεται, να φτιάχνει τα μαλλιά της, να φοράει φορέματα και δεν θα έπρεπε η σεξουαλικότητά μου να επισκιάζει κανένα άλλο χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς μου ή να επηρεάζει την εικόνα μου», καταλήγει.
Bovary.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη