Αγρια εκτέλεση του Δημήτρη Καπέ Καπετανάκη, καταμεσής του δρόμου


Σκηνές φαρ-ουέστ στα Βριλήσσια της Αττικής, όπου το μεσημέρι σήμερα Τετάρτη, ένας άνδρας έπεσε νεκρός μετά από επεισόδιο με πυροβολισμούς στην οδό Υμηττού. Το θύμα είναι ο Δημήτρης Καπές Καπετανάκης ο οποίος ανήκε στο λεγόμενο "συνδικάτο του εγκλήματος" και είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές.


Ο 56χρονος φέρεται να περπατούσε πεζός στην περιοχή όταν κυριολεκτικά "τον γάζωσαν" οι δράστες με 10 σφαίρες από καλάσνικοφ μέσα από το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν. Μάρτυρες έκαναν λόγο και για χαριστική βολή στο κεφάλι ενώ το θύμα φαίνεται πως είχε ένα πιστόλι μαζί του το οποίο δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εικάζεται ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ενώ λίγη ώρα μετά βρέθηκε ένα αυτοκίνητο καμένο, δύο χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο του εγκλήματος.


Πρόκειται για παλιό γνώριμο της ΕΛ.ΑΣ. καθώς ήταν γνωστός για ληστείες, εκβιασμούς και φυσικά για εμπλοκή στην υπόθεση του “Συνδικάτου του Εγκλήματος”.
Συγκεκριμένα, για συνέργεια στην ανθρωποκτονία του εκτελεστή του Συνδικάτου Βασίλη Σούφλα, το πτώμα του οποίου είχε βρεθεί το 1996 στον Ωρωπό. Υπενθυμίζεται ότι “το Συνδικάτο του Εγκλήματος”, σύμφωνα με την Ασφάλεια Αττικής είχε προχωρήσει στις δολοφονίες 11 ατόμων.

Παράλληλα, είχε κατηγορηθεί ως ηθικός αυτουργός για τη δολοφονική επίθεση με βιτριόλι σε βάρος του γνωστού ποινικολόγου, Παύλου Σαράκη το 2007. 
Η επίθεση είχε γίνει στη συμβολή των οδών Θαρύπου και Λυσιμαχίας στο Νέο Κόσμο, βραδινή ώρα, τραυματίζοντας τον δικηγόρο σοβαρά. Ακολούθησαν αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις, οι οποίες ανάγκασαν τον Παύλο Σαράκη να βγει εκτός δικηγορικής δράσης για τουλάχιστον μια τριετία.



H μεγάλη ληστεία στη γαλακτοβιομηχανία “Δέλτα”
Ο Καπετανάκης είχε συλληφθεί για τη ληστεία που είχε γίνει στις 10 Ιουνίου του 2001 στην γνωστή γαλακτοβιομηχανία “Δέλτα” με λεία 169.000.000 δραχμές.

Ο ίδιος μαζί με άλλα δύο άτομα κατάφεραν να μπουν στην εταιρεία χωρίς να γίνουν αντιληπτοί και στη συνέχεια φορώντας κουκούλες, έδεσαν το λογιστή με χειροπέδες σε σώμα καλοριφέρ και από το ανοιχτό χρηματοκιβώτιο πήραν τα χρήματα και κατάφεραν να διαφύγουν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη