Άλλη μία ομολογία από τους "φονιάδες με τις μαγκούρες"Τα κλάματα, η ομολογία και η ανατροπή λίγο πριν την απόφαση του Δικαστηρίου 
Μία ομολογία κυριολεκτικά της τελευταίας στιγμής, την ώρα των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης, αλλάζει τα δεδομένα στην δίκη ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, σχετικά με την υπόθεση θανάτου του 51χρονου συνταξιούχου ναυτικού Κώστα Προβιδάκη, στο Αντισκάρι.

Για την ανθρωποκτονία του άτυχου άνδρα έχουν καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ισόβια τρεις νεαροί, δύο αδέλφια 38 και 29 ετών από το Αντισκάρι και ένας 30χρονος κτηνοτρόφος από την Γέργερη.

Ενώ μέχρι και σήμερα, την ευθύνη για τα χτυπήματα στον Προβιδάκη είχε αναλάβει μόνο ο μεγαλύτερος αδερφός, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι οι άλλοι δύο δεν χτύπησαν το θύμα αλλά προσπάθησαν να τον τραβήξουν και να τον απομακρύνουν ώστε να φύγουν από το σημείο, πλέον έχουμε και την ομολογία του μικρότερου αδερφού!

Ειδικότερα, σε κάποια στιγμή της διαδικασίας των αγορεύσεων της υπεράσπισης, ο 29χρονος κατηγορούμενος ( ο μικρότερος εκ των αδερφών) άρχισε να κλαίει, με αποτέλεσμα να "τραβήξει" την προσοχή της Προέδρου του Δικαστηρίου. Όταν τον ρώτησε τι συμβαίνει, ο νεαρός υποστήριξε ότι θέλει να ζητήσει συγνώμη καθώς έχει και αυτός ευθύνη για τον θάνατο του Προβιδάκη, αφού- όπως παραδέχτηκε - τον χτύπησε! Όπως είπε χαρακτηριστικά όταν βρέθηκε στο σημείο του περιστατικού και είδε τον αδερφό του "αιματοβαμμένο, θόλωσα και τον χτύπησα και εγώ".

Η ομολογία αυτή ανατρέπει, όπως είναι φυσικό, τα πράγματα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο μόνος που παραμένει από την αρχή σταθερός στην θέση ότι δεν έχει εμπλοκή στον φονικό ξυλοδαρμό είναι ο 30χρονος κτηνοτρόφος.

Υπενθυμίζεται ότι την ενοχή και των τριών κατηγορουμένων για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο έχει προτείνει η εισαγγελέας της έδρας.ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη