
Την Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου θα φτάσουν τα πρώτα εμβόλια των Pfizer/BioΝTech στη Θεσσαλονίκη, ενώ οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν την επομένη, δηλαδή την Τρίτη 29 του μηνός, με πρώτους τους υγειονομικούς και το προσωπικό των νοσοκομείων αναφοράς.
Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, τα μέτρα στα σημεία φύλαξης των εμβολίων είναι δρακόντεια, ενώ ανάλογα μέτρα λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία και στη διαδικασία μεταφοράς.
Αμέσως μετά, θα αρχίσει ο εμβολιασμός σε γηροκομεία, δομές χρόνιων παθήσεων, καθώς και στα 1018 εμβολιαστικά κέντρα, ανά την επικράτεια. Θα ακολουθήσουν τα άτομα άνω των 85 ετών. Η πλατφόρμα για ραντεβού, για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, θα ανοίξει το 2ο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.
Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο που έχει εφημερία, η εικόνα είναι βελτιωμένη σε ό,τι αφορά τις εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό, ενώ στα λύματα της Θεσσαλονίκης συνεχίζεται η πτώση του ιικού φορτίου.