Κωστής Κωνσταντακόπουλος : Ο Ελληνας "βασιλιάς των container" με 72 πλοία !!!!

Παγκοσμίως οι εφοπλιστές που έχουν περισσότερα από 40 πλοία της ίδιας κατηγορίας είναι ελάχιστοι. Στην Ελλάδα, στην κατηγορία των boxships, όπου οι Ελληνες εφοπλιστές συνεχώς ενισχύουν την παρουσία τους, έξι είναι αυτοί που έχουν το προνόμιο να διαθέτουν πάνω από 40 πλοία κοντέινερ. 

Ο λόγος για τον Κωστή Κωνσταντακόπουλο, τον Γιάννη Κούστα, τον Γιώργο Γιουρούκο, τον Γιώργο Λογοθέτη, την Αγγελική Φράγκου και τον Νικόλαο Πατέρα. Εξ' αυτών, μόνο δύο, Λογοθέτης και Πατέρας, δεν είναι εισηγμένοι στη Νέα Υόρκη. 

Δεν είναι τυχαίο ότι οι Greeks, μέσα σε μια δεκαετία αύξησαν από 5% σε άνω του 15% το μερίδιο ελέγχου τους στην παγκόσμια δυναμικότητα μεταφοράς κοντέινερ, ουσιαστικά ισοφαρίζοντας το ποσοστό των Γερμανών πλοιοκτητών. Οπλα τους, δεν είναι μόνο η ισχυρή ρευστότητα που διαθέτουν οι ελληνικές ναυτιλιακές, αλλά και η παράδοση, καθώς οι ναυλωτές δείχνουν σταθερά την προτίμησή τους σε ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακές για μεταφορά των προϊόντων τους, γεγονός που αποδεικνύεται και από τα συμβόλαια χρονοναύλωσης που έχουν όλα τα πλοία, εξασφαλίζοντας απασχόληση, πριν καν πέσουν στο νερό (όταν πρόκειται για νεότευκτα) ή πριν καν ενταχθούν στους στόλους, όταν πρόκειται για εξαγορές μεταχειρισμένων.

Ο Κωστής Κωνσταντακόπουλος, συνεχιστής του θρυλικού καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου με την Costamare διαθέτει 72 containerships και έχει σε εξέλιξη νέο ναυπηγικό πρόγραμμα. Μέχρι τώρα έχει παραλάβει τρία από τα πέντε πλοία χωρητικότητας 13.000 TEUs τα οποία είναι σε μακροχρόνια ναύλωση 10ετίας. Εντυπωσιακό το γεγονός ότι από τον στόλο της ναυτιλιακής, σύμφωνα με brokers όπως η Alphaliner, μόλις το 1,6% είναι ανενεργό και πρόκειται για πλοία που βρίσκονται στα ναυπηγεία για τοποθέτηση scrubbers. Με τους ναύλους να ανεβαίνουν διαρκώς, η αναμονή των επενδυτών ότι τα κέρδη της εισηγμένης στο NYSE ναυτιλιακής (25,2 εκατομμύρια δολάρια το γ΄ τρίμηνο του 2020) θα εκτοξευθούν φαίνεται απολύτως λογική... 


Η λίστα των τοπ 20 Ελλήνων πλοιοκτητών στα Boxships
Πηγή: Εφημερίδα DEAL

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη