Μαυραγάνης: Υπόνοιες ότι το εμβόλιο κατά του κορωναϊού, αλλοιώνει το DNA

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η δήλωση του πρώην υφυπουργού στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ Νίκου Μαυραγάνη σχετικά με τις «ενστάσεις» που έχει για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.


Αυτή βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρώην υφυπουργός σχολιάζει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, αφού τον περασμένο Απρίλιο ισχυριζόταν ότι το σκεύασμα θα εμπεριέχει βιοτσίπ ελέγχου.

Ο κ. Μαυραγάνης κλήθηκε, αυτή τη φορά, να τοποθετηθεί σε τηλεοπτική εκπομπή για τον κορωνοϊό, τα εμβόλια και τα προγράμματα εμβολιασμού, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η ελληνική κυβέρνηση, η ελληνική πολιτεία, μπορεί αύριο να ψηφίσει με δύο διατάξεις ότι δεν θα υπάρχει συνδυασμός εμβολίου με μηχανισμό αποθήκευσης μέσα στον άνθρωπο ή γεννετική τροποποίηση του γεννετικού κώδικα του ανθρώπου».

Ο ισχυρισμός αυτός του Νίκου Μαυραγάνη προκάλεσε την «έκρηξη» του καθηγητή Πνευμονολογίας Θόδωρου Βασιλακόπουλου.

«Η έλλειψη γνώσης δημιουργεί παραπληροφόρηση» ανέφερε ο καθηγητής, αδυνατώντας να πιστέψει αυτό που μόλις άκουσε να λέει ο πρώην υπουργός. Και πρόσθεσε, βάζοντας άμεσα τα πράγματα στη θέση τους: «Το εμβόλιο που θα γίνει είναι RNA. Το γεννετικό υλικό του ανθρώπου είναι DNA. Ο άνθρωπος έχει μόνο ένζυμα να μετατρέψει το DNA σε RNA. Όχι το αντίστροφο. Δεν μπορώ να ενσωματώσω RNA σε DNA».

Και ανέφερε με νόημα: «Το να λέει ένας έγκριτος νομικός, όπως ο κ. Μαυραγάνης, για το αν ένα εμβόλιο είναι ασφαλές ή όχι, απλά με ξεπερνά. Είναι σαν να ρωτάτε εμένα, πόσα σίδερα χρειάζονται για να χτιστεί ένας ουρανοξύστης».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη