Αποζημίωση 42.340 ευρώ, σε γυναίκα που φυλακίστηκε άδικα για 15 μήνες

Αποζημίωση 42.340 ευρώ, σε γυναίκα που φυλακίστηκε άδικα για 15 μήνες
Η Κατερίνα Βιδάλη επέμενε από την στιγμή της σύλληψής της ότι δεν είχε την παραμικρή σχέση με τον φόνο - και ότι την ενέπλεξε ο αδελφός της με την κατάθεσή του
Αποζημίωση 42.340 ευρώ -29 ευρώ για κάθε ημέρα ταλαιπωρίας- επιδίκασε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου στην Κατερίνα Βιδάλη, για  την άδικη φυλάκισή της με την κατηγορία της δολοφονίας της γιαγιάς της, Ουρανίας Γερολύμου, με σκοπό τη ληστεία. 

Η γυναίκα, που από την πρώτη στιγμή δήλωνε ότι δεν είχε την παραμικρή σχέση με το έγκλημα, κρίθηκε ομοφώνως αθώα λόγω αμφιβολιών, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου στις 5 Νοεμβρίου του 2018, ενώ για τον φόνο καταδικάστηκε σε ισόβια ο αδελφός της, Κυριάκος Μαρκόπουλος, ο οποίος την είχε αρχικά εμπλέξει στην υπόθεση με την κατάθεσή του. 

Η γυναίκα, έχει κριθεί αμετακλήτως αθώα για την δολοφονία και ληστεία της γιαγιάς της, και το δικαστήριο τής επιδίκασε αποζημίωση ύψους 29 ευρώ για κάθε ημέρα άδικης κράτησής της και συνολικά 42.340 ευρώ.
Οπως ανέφερε στην αίτηση που υπέβαλε στο δικαστήριο δια του συνηγόρου της, την 4η Νοεμβρίου 2014 συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές και έκτοτε και μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου 2016 ήταν προσωρινά κρατούμενη στο Κατάστημα Κράτησης Ελεώνα Θήβας, κατηγορούμενη για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της ληστείας κατά της γιαγιάς της.

Στις 8 Φεβρουαρίου 2016 καταδικάστηκε από το Μ.Ο.Δ. Κω με την αριθμ. 23-36/2016 απόφασή του για τα ως άνω αδικήματα σε ισόβια κάθειρξη και κάθειρξη 10 ετών.

Όπως σημειώνει η dimokratiki.gr, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου την 5η Νοεμβρίου 2018 έκρινε ομοφώνως αθώα λόγω αμφιβολιών την γυναίκα, και ένοχο, όπως και πρωτοδίκως, τον αδελφό της, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη