Καταγγελίες ανδρών μοντέλων για σεξουαλική παρενόχληση από τον Alexander Wang



Ο διάσημος σχεδιαστής Alexander Wang προστίθεται στη δυστυχώς μακρύτατη λίστα των διεθνών celebrities που κατηγορούνται για σεξουαλικές επιθέσεις.

Τη Δευτέρα, το SMM και το Diet Prada, δύο εξαιρετικά δημοφιλείς λογαριασμοί στο Instagram με αναρτήσεις που καυτηριάζουν τα κακώς κείμενα στον κόσμο της μόδας, ανέβασαν screenshots από άτομα που υποστηρίζουν ότι ο Νεοϋορκέζος σχεδιαστής επιτέθηκε σεξουαλικά στους ίδιους ή σε φίλους τους.

Αν και ορισμένοι ισχυρισμοί έγιναν ανώνυμα, υπήρξαν και φερόμενα ως θύματα που τοποθετήθηκαν αποκαλύπτοντας την ταυτότητά τους. Μάλιστα, δύο άτομα που μίλησαν επώνυμα εναντίον του Wang, έδωσαν συνεντεύξεις στο Insider. Ο ίδιος ο Wang και οι εκπρόσωποί του μέχρι στιγμής αρνούνται να σχολιάσουν την υπόθεση.

Ο λογαριασμός SMM έγραψε για την υπόθεση: «Άνδρες και τρανς μοντέλα συχνά δεν συμπεριλαμβάνονται στη συζήτηση για τις σεξουαλικές επιθέσεις στη βιομηχανία της μόδας, όμως σήμερα δεν θα ισχύσει αυτό. Δεν μπορούμε να αφήνουμε τους διάσημους να τη γλιτώνουν απλώς και μόνο επειδή βρίσκονται σε βάθρο. Πρέπει να είναι υπόλογοι για τις πράξεις τους, όπως και κάθε άλλος δράστης κακοποίησης».
Το βράδυ της Δευτέρας, ο λογαριασμός Diet Prada, που έχει 2,3 εκατ. ακολούθους, αναδημοσίευσε αρκετά screenshots από την ανάρτηση του SMM, προσθέτοντας και άλλες κατηγορίες από το Twitter αλλά και μια ιστορία που είχε λάβει και αναδημοσιεύσει η Azealia Banks στο προφίλ της το 2019.

Στις ιστορίες που μοιράστηκαν τα θύματα, αναφέρουν ότι ο Wang τους έδωσε ναρκωτικές ουσίες χωρίς να το γνωρίζουν, μέσα σε ποτά ή μπουκάλια νερού, προκειμένου να τους καταστήσει ευάλωτους. Στη συνέχεια, κατά τα λεγόμενά τους, επιχείρησε να τους αγγίξει παρά τη θέλησή τους, ενώ δεν έλειψαν και αναφορές ανθρώπων που υποστηρίζουν ότι ξύπνησαν στο κρεβάτι του χωρίς να θυμούνται πώς βρέθηκαν εκεί. Ένας χρήστης του Instagram έγραψε ότι ο Wang του έδωσε MDMA χωρίς να το γνωρίζει, πράγμα που πυροδότησε την διπολική διαταραχή που δεν γνώριζε ότι είχε, προκαλώντας του ψυχωσικό επεισόδιο, για το οποίο χρειάστηκε να νοσηλευτεί.
Σεξουαλικές επιθέσεις σε γεμάτα κλαμπ

Ο Nick Ward, ένας από τους ανθρώπους που έγραψαν στο Twitter εναντίον του Wang, δήλωσε στο Insider ότι ο σχεδιαστής «χούφτωσε τον καβάλο του» σε ένα DJ set στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης το 2017.

«Καθώς περνούσε, με χούφτωσε και συνέχισε να περπατά», εξήγησε ο Ward, ο οποίος βρισκόταν εκεί με μια ομάδα φίλων του. «Κινούνταν πολύ γρήγορα, όμως, οπότε μέχρι να καταλάβω τι είχε συμβεί το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να πως στον φίλο μου ότι «αυτός ο τύπος μόλις μου έπιασε το πέος». Οι φίλοι μου τότε μου είπαν ότι αυτός ήταν ο Alexander Wang».

Ο γραφίστας Owen Mooney κατηγόρησε επίσης τον Wang για σεξουαλική επίθεση μέσα από ένα βίντεο στο TikTok, ως μέρος ενός challenge της πλατφόρμας, με θέμα «ποια ήταν η πιο παράξενη εμπειρία σας με κάποιον celebrity».

«Μετράει ένας που μου επιτέθηκε σεξουαλικά, έτσι δεν είναι;», είπε στην αρχή του βίντεό του, που αναρτήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου.

Στο βίντεο, ο Mooney αναφέρει ότι το 2017 ήταν σε ένα «ασφυκτικά γεμάτο» κλαμπ στη Νέα Υόρκη, όταν ένας άνδρας που στεκόταν δίπλα του άρχισε να τον αγγίζει στο πόδι και στον καβάλο.

«Με έκανε να παγώσω», θυμάται ο Mooney στο βίντεο, προσθέτοντας ότι είχε χωριστεί από τους φίλους του στη διάρκεια των όσων ισχυρίζεται ότι συνέβησαν. Τότε, κοίταξε στα αριστερά του και συνειδητοποίησε ότι ο άνδρας ήταν «ένας πολύ διάσημος σχεδιαστής μόδας».
«Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι μου το έκανε αυτό», τόνισε.

Ο Mooney δεν κατονόμασε τον Wang στο βίντεο, όμως έκανε like στο πρώτο σχόλιο που έλεγε «είναι ο Alexander Wang».

Σε δεύτερο βίντεο στις 13 Δεκεμβρίου, ο Mooney παραδέχτηκε ότι επρόκειτο για τον Alexander Wang.

«Στο προηγούμενο βίντεο, το καλύτερο πράγμα που μπορούσα να κάνω ήταν να μην πω ποιος είναι, όμως το σχόλιο με ξάφνιασε επειδή ήταν όντως σωστό», εξήγησε, χαρακτηρίζοντας τον Wang «σεξουαλικό εγκληματία».
«Υπάρχουν πολλοί ακόμη άνθρωποι στους οποίους έχει κάνει το ίδιο, οπότε πρέπει να αποκαλυφθεί», πρόσθεσε.

Το βίντεο αρχικά κατέβηκε από το TikTok, για «παρενόχληση και bullying», όμως έκτοτε έχει αποκατασταθεί, με εκπρόσωπο του TikTok να υποστηρίζει στο Insider ότι επρόκειτο για λάθος.

«Με όλα όσα έχουν έρθει στο φως, θέλω η έμφαση να δοθεί στο πλήθος καταγγελιών που ήρθαν στην επιφάνεια αφού μοιράστηκα την ιστορία μου», δήλωσε ο Mooney στο Insider. «Αν και αυτό που μου συνέβη ήταν απαράδεκτο, οι ιστορίες που μοιράστηκαν τα υπόλοιπα θύματα είναι ο λόγος που μίλησα δημόσια».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη