Ashli Babbit : Η γυναίκα που έπεσε νεκρή από πυροβολισμό, μέσα στο Καπιτώλιο

Η Ashli Babbit ήταν ο πρώτος άνθρωπος εκ των συνολικά τεσσάρων που σκοτώθηκαν στα χθεσινά επεισόδια στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. 
Η Ashli Babbit βρισκόταν ανάμεσα στους ταραχοποιούς που χθες το βράδυ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ. 
Εχυσε χωρίς κανέναν λόγο το αίμα της, γιατί πίστεψε τα λόγια ενός φανατικού που τυχαίνει να είναι ακόμα Πρόεδρος των ΗΠΑ. 

Την ώρα που τα συγκεκριμένα άτομα διαπληκτίζονταν με τις δυνάμεις ασφαλείας του κτηρίου, ένας από τους αμυνόμενους πυροβόλησε. Η σφαίρα βρήκε στο στήθος την άτυχη γυναίκα, η οποία κατέληξε. 
Λίγο πριν χάσει την ζωή της και λίγα λεπτά πριν την εισβολή είχε τουιτάρει: «Τίποτα δεν θα μας σταματήσει».

Η είδηση προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερο σοκ στη χώρα, της οποίας ΜΜΕ μεταδίδουν πως η Ashli Babbit ήταν βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, έχοντας υπηρετήσει 14 χρόνια. 

Ήταν θερμή υποστηρίκτρια του Ντόναλντ Τραμπ και διέμενε κοντά στο Σαν Ντιέγκο. Λίγο Λίγα λεπτά πριν από την εισβολή στο Καπιτώλιο, όπου έμελλε να χάσει τη ζωή της, είχε γράψει στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter: «Τίποτα δεν θα μας σταματήσει».

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο KUSI News, ο σύζυγός της τόνισε πως η εκλιπούσα υπήρξε «μεγάλη πατριώτισσα». Ο ίδιος δεν είχε μεταβεί μαζί της στην Ουάσινγκτον.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη