Το πρωί έγγαμος ιερέας, το βράδυ εραστής

Το πρωί έγγαμος ιερέας, το βράδυ εραστής
«Ιερό» σκάνδαλο έχει προκαλέσει στην Κρήτη ένας ιερέας παντρεμένος με παιδιά, ο οποίος μιμήθηκε τον… Σωτήρη Μουστάκα στη βιντεοταινία των 80s «Πάτερ Γκομένιος» και εξαπάτησε μία ανυποψίαστη μητέρα ανήλικων παιδιών, στην οποία συστήθηκε ως διαζευγμένος δημοτικός υπάλληλος, της πούλησε έρωτα και τη… μάδησε!


Την περίοδο που γνώρισε τον ρασοφόρο, η νεαρή μητέρα ήταν ευάλωτη καθώς είχε βγει από ένα δύσκολο διαζύγιο. Ετσι, έπεσε εύκολα στην παγίδα του γοητευτικού ώριμου άντρα, πιστεύοντας κάθε του λέξη και αφήνοντας τον εαυτό της αλλά και τα παιδιά της να «δεθούν» μαζί του. Ομως το θράσος του δεν είχε όρια, αφού, εκτός από τα παραμύθια για την ιδιότητά του, έφτασε στο σημείο να αποσπάσει «δανεικά» (και αγύριστα) από την άτυχη ζωντοχήρα.

Ωστόσο, ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη. Ετσι, ο παπάς που το έπαιζε… ελεύθερο πουλί πιάστηκε στη φάκα, καθώς το θύμα τον κατήγγειλε και η υπόθεση έφτασε στη Μητρόπολη, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να βρίσκεται αντιμέτωπος με πειθαρχικές διώξεις.

Ο ιερέας φέρεται ότι γνωρίστηκε με τη γυναίκα μέσω των social media. Της συστήθηκε ως δημοτικός υπάλληλος που είχε πάρει πρόσφατα διαζύγιο από τη σύζυγό του και κέρδισε την εμπιστοσύνη της με τα όμορφα λόγια που της έγραφε και την τάχα θλιβερή ιστορία με τον διαλυμένο γάμο του που του είχε ραγίσει την καρδιά. Στο πρόσωπό του η γυναίκα θεώρησε ότι είχε βρει το ταίρι που αναζητούσε, έναν άνθρωπο να μοιραστεί τις αγωνίες της, να την καταλαβαίνει και να τη στηρίζει στις δυσκολίες της.

Εκείνη περνούσε άσχημα στον γάμο της και μια νύχτα πήρε τα παιδιά της και έφυγαν. Με τη στήριξη των γονιών της έμεινε σε άλλη περιοχή της Κρήτης, όπου προσπαθούσε να κάνει μια νέα αρχή. Τότε γνώρισε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον παπά, τον οποίο έβαλε στο σπίτι της και τον γνώρισε στα παιδιά της. Εκείνα τον συμπάθησαν και ο παπάς έφτασε στο σημείο να τα αποκαλεί… παιδιά του!

Οπως κατήγγειλε η γυναίκα, έπεσε από τα σύννεφα, όταν -με τη βοήθεια κάποιων φίλων της- ανακάλυψε ότι ο άνθρωπος που είχε βάλει στο σπίτι της και αγκάλιαζε τα παιδιά της την είχε κοροϊδέψει με τον χειρότερο τρόπο και μάλιστα της απέσπασε και χρηματικό ποσό. Η έκπληξή της έγινε οργή, όταν διαπίστωσε ότι ο άντρας ούτε διαζευγμένος ήταν ούτε δημοτικός υπάλληλος, αλλά… ιερέας και μάλιστα παντρεμένος!

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το cretalive.gr, η γυναίκα καταγγέλλει ότι κάποια στιγμή τής ζήτησε χρήματα με τον ισχυρισμό ότι βρίσκεται σε μεγάλη ανάγκη και τη διαβεβαίωσε ότι θα της εξηγούσε με την πρώτη ευκαιρία τι ακριβώς συμβαίνει. Βέβαια, ουδέποτε πήρε σαφή εξήγηση. Ωστόσο, λίγους μήνες μετά το σκηνικό επαναλήφθηκε, αφού ο σύντροφός της ζήτησε και πάλι χρήματα. Αυτή τη φορά όμως τα ίχνη του εξαφανίστηκαν και η γυναίκα αποφάσισε να τον παρακολουθήσει. Το σοκ ήταν μεγάλο για εκείνη, όταν τον είδε ντυμένο με ράσα και ακόμα μεγαλύτερο, όταν διαπίστωσε ότι είναι παντρεμένος και πατέρας!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική καταγγελία – αναφορά έχει ήδη σταλεί με δικαστικό κλητήρα στην αρμόδια εκκλησιαστική Αρχή, ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες πειθαρχικής δίωξης εις βάρος του ιερέα, ο οποίος βέβαια θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για όσα τού αποδίδονται.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη