Το μυστηριώδες "τέρας", που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει μια φωτογραφία με ένα παχουλό αμφίβιο, με πολλούς χρήστες στα social media να αναρωτιούνται για την ταυτότητά του! Τελικά, την απάντηση έδωσε μέσω twitter μία βιολόγος.

Όπως φαίνεται από τις εικόνες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας το λείο στρογγυλό σώμα του που θυμίζει μπαλόνι, σε συνδυασμό με το μικρό του κεφάλι έκανε αρκετούς να πιστέψουν πως πρόκειται για μια χελώνα δίχως το καβούκι της. Άλλοι πάλι θεώρησαν πως οι φωτογραφίες είναι προϊόν μοντάζ.

Η αποκάλυψη του... μυστηρίου

Η διαδικτυακή ανταλλαγή απόψεων υπέπεσε στην αντίληψη της βιολόγου, Jodi Rowley η οποία ειδικεύεται στα αμφίβια και τελικά αποκάλυψε την ταυτότητα του περίεργου ζώου. Όπως είπε, πρόκειται για έναν βάτραχο «Glyphoglossus molossus» που εντοπίζεται κυρίως σε ξηρότερα μέρη της ηπειρωτικής ΝΑ Ασίας. Περνά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του κάτω από το έδαφος, περιμένοντας τη βροχή, ενώ υπολογίζεται πως βγαίνει από το λαγούμι του 1-2 φορές το χρόνο.

Μάλιστα πολλοί ρώτησαν την Jodi για το σχήματα του βατράχου: «Το αμφίβιο στις φωτογραφίες φαίνεται φουσκωμένο καθώς νιώθει απειλή. Μεγαλώνει για να τρομάξει τον εχθρό», απάντησε μεταξύ άλλων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη