Βίντεο με έφοδο της Αστυνομίας σε σπίτι όπου πραγματοποιούνταν παρτι υπεράριθμων

Επιδρομή της αστυνομίας σε σπίτι και βίαιη σύλληψη πολιτών μετά την καταγγελία γειτόνων τους διενήργησαν παράνομη συγκέντρωση εν μέσω της πανδημίας
Ένα βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει ότι η αστυνομία στην επαρχία του Κεμπέκ του Καναδά εισβάλει σε ένα σπίτι και συλλαμβάνει τουλάχιστον δύο άτομα, όταν ένας γείτονας είπε στις αρχές ότι συγκεντρώνονταν κατά παράβαση των κανόνων Covid-19.

Το περιστατικό συνέβη σε ένα σπίτι στο Gatineau, ακριβώς απέναντι από τον ποταμό Οττάβα στην πρωτεύουσα του Καναδά, την Πέμπτη. 
Η συγκέντρωση έξι ατόμων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, παραβίαζε την απαγόρευση του Κεμπέκ για τέτοιες συναντήσεις.
Το βίντεο, το οποίο κυκλοφόρησε το Σάββατο, ξεκινά με την αστυνομία να τραβά έναν άνδρα από την πόρτα του σπιτιού καθώς ένας ηλικιωμένος και μια γυναίκα προσπαθούν να τον κρατήσουν μέσα στο σπίτι .
Ο άντρας παλεύει με πολλούς αστυνομικούς πού βρίσκονται έξω από την πόρτα.

Η Αστυνομία δήλωσε στη γαλλική εφημερίδα του Montreal ότι ενεργούσαν μετά από «παράπονο πολίτη» και αντιμετώπισαν βίαιη αντίδραση από τους κατοίκους του σπιτιού, που αρνήθηκαν να τερματίσουν εθελοντικά τη συγκέντρωσή τους. 
Έξι αστυνομικοί συμμετείχαν στο επεισόδιο. 

Τα πρόστιμα για παραβίαση της απαγόρευσης συγκέντρωσης είναι 1.546 $ ανά άτομο.

Ο πρωθυπουργός του Κεμπέκ Francois Legault είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι θα Επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις έως και 10 ατόμων, από τις 24 έως τις 27 Δεκεμβρίου, εάν αυτο-καραντίνα για μία εβδομάδα πριν και μετά τις συναντήσεις τους. Αλλά στις 3 Δεκεμβρίου, κατόπιν όμως, απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας λόγω της αύξησης των μολύνσεων Covid-19. μοναδική εξαίρεση που επέτρεψε ήταν για άτομα που ζούσαν μόνα τους και είχαν έναν επισκέπτη, αρκεί να φορούν μάσκες και να έμεναν σε ασφαλή απόσταση μεταξύ τους.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη