Στην Ελλάδα και πάλι η κόρη του πλουσιότερου Ελληνα


Ο πατέρας της, Φιλάρετος Καλτσίδης ήταν ο πλουσιότερος Έλληνας στον κόσμο για το 2013, σύμφωνα με το Forbes. Εκείνη μπορεί να ζει στην Ζυρίχη, ωστόσο, όποτε βρίσκει χρόνο επισκέπτεται την Ελλάδα και φροντίζει να κάνει γνωστές σε όλο τον κόσμο τις ομορφιές της.

Ο λόγος για την Αλίνα Καλτσίδη, κόρη του «βασιλιά του τσιμέντου» Φιλάρετου Καλτσίδη, του οποίου η περιουσία, σύμφωνα με το Forbes, το 2013, ανερχόταν στα 6,8 δισεκατομμύρια δολάρια.
Μετά την παγωμένη, ήρεμη και αριστοκρατική Ζυρίχη, όπου μένει μόνιμα, και το glamorous ταξίδι της στη Ρωσία, στο θέρετρο Barvikha στην περιοχή Odintsovsky της περιφέρειας Μόσχας, για να υποδεχτεί το νέο έτος, η Αλίνα με τον σύζυγό της Πάτρικ και τον γιο τους Νικόλα προσγειώθηκαν πριν από λίγες ημέρες με ιδιωτικό learjet στην Πύλο, καθώς στην Κορώνη βρίσκεται η εξοχική κατοικία-φρούριο του αυτοδημιούργητου πατέρα της, ο οποίος περνά την πανδημία απομονωμένος στον επίγειο παράδεισό του στην Κορώνη, περιοχή που ανήκει στο δίκτυο Natura 2000.

Στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η Αλίνα, ξετρελαμένη από την ομορφιά της περιοχής, ανεβάζει stories με την ερημική ιδιωτική παραλία της βίλας, όπου απολαμβάνει τις βόλτες της ντυμένη casual, με ροζ φούτερ και αθλητικά παπούτσια, με τον Ελβετό, πολωνικής καταγωγής σύζυγό της Πάτρiκ Ποπράφσκι, με τον οποίο εξακολουθεί να είναι τρελά ερωτευμένη, με την ίδια ένταση και το ίδιο πάθος όπως όταν πρωτογνωρίστηκαν.

Την ευτυχία τους έχει ολοκληρώσει ο μοναχογιός τους Νικόλας.



Ποιος είναι ο Φιλάρετος Καλτσίδης


Το όνομά του είναι Filaret Galchev, δραστηριοποιείται στη Ρωσία, είναι φίλος του Πούτιν και του Σαμαρά και το ελληνικό του όνομα είναι Φιλάρετος Καλτσίδης. Ο 50χρονος Ελληνοπόντιος, «βασιλιάς του τσιμέντου» όπως τον αποκαλούν οι επιχειρηματικοί κύκλοι στη Ρωσία, έχει διπλή υπηκοότητα, ρωσική και ελληνική. 
Ηταν ο πλουσιότερος Ελληνας στον κόσμο για το 2013.

Η περιουσία του ξεπερνά τα 6,7 δισ. δολάρια και τον τοποθετούσε στο νούμερο 175 της λίστας του Forbes και στην 22η θέση των πλουσιότερων Ρώσων, σύμφωνα με το “Εθνος”, που είχε κάνει σχετικό αφιέρωμα.

Ο όμιλός του, Eurocement Group, είναι από τους μεγαλύτερους παραγωγούς τσιμέντου στη Ρωσία, ενώ ο Καλτσίδης και η οικογένειά του δραστηριοποιούνται δυναμικά σε διάφορους τομείς, όπως στο εμπόριο άνθρακα, στα λιπάσματα, στη ναυτιλία, στο real estate κ.α. Αυτοδημιούργητος, ξεκίνησε από το μηδέν και κατάφερε να χτίσει μια ολόκληρη αυτοκρατορία.
Με πληροφορίες από την espressonews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη