"Ο Γιώργος Κιμούλης με έβρισε και με κλώτσησε"

"Ο Γιώργος Κιμούλης με έβρισε και με κλώτσησε"
Η Ζέτα Δούκα κατήγγειλε on air τον ηθοποιό Γιώργο Κιμούλη για σωματική και λεκτική βία
Το πρωί της Τρίτης (26/1), η Ζέτα Δούκα βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και κατήγγειλε ότι πριν από χρόνια, ο Γιώργος Κιμούλης την είχε βρίσει και κλωτσήσει, ενώ συνεργάζονταν για την παράσταση «Πιο κοντά» (Closer), στο Θέατρο Αθηνών.


«Δεν είναι σεξουαλικής φύσεως και θέλω να το τονίσω και να το διαχωρίσω, είναι ψυχολογικής και λεκτικής φύσεως βία. Ήταν μία ολόκληρη θεατρική σεζόν πριν από 13-14 χρόνια σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας με ένα πολύ ωραίο έργο, με ένα σπουδαίο καστ, εκ των οποίων ήταν και αυτός ο σκηνοθέτης, ηθοποιός ήταν επικεφαλής του θιάσου, ο οποίος κατά τα άλλα είναι ένας σπουδαίος ηθοποιός. 
Ένα βράδυ, όταν καιγόταν η Αθήνα με τα γεγονότα για τον Γρηγορόπουλο, έστειλε έναν συνάδελφο να μου πει να βγω στη σκηνή και να πω ότι ακυρώνεται η παράσταση. Όταν πήγα να τον ρωτήσω γιατί δεν το λέει αυτός ως επικεφαλής, με έβρισε, με κλώτσησε και είπε "Οκ, πάμε τρίτο κουδούνι"».

Η Ζέτα Δούκα ανέφερε ακόμα: «Έβαλα την αξιοπρέπεια μου κάτω από το θέατρο, έβαλα τον φόβο μου πάνω για να μην πουν ότι έκλεισε το θέατρο αυτή. Κατέρρευσα δύο φορές επί σκηνής».

Η παράσταση για την οποία μιλάω ήταν το «Πιο κοντά» (Closer), στο Θέατρο Αθηνών το 2008 – 2009. Ό,τι είπα το υπέστην από τον Γιώργο Κιμούλη".
Συνάντησα μια απίστευτης έντασης ψυχολογική και λεκτική βία εντός και εκτός σκηνής, με εξάρσεις, περιστατικά θυμού, απαξίωσης, ειρωνείας σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. 
Πάνω στη σκηνή έκανε ό,τι μπορούσε να αλλάξει τα λόγια [...] να προκαλέσει στον άλλον ένα βραχυκύκλωμα για να τα χάσει για να μην είναι συγκεντρωμένος επί σκηνής [...] το οποίο έγινε ακόμα πιο έντονο όταν οι κριτικές που βγήκαν για μένα ήταν καλές, αυτό τον θύμωσε ακόμα πιο πολύ» ανέφερε συγκινημένη, αρχικά, η Ζέτα Δούκα. 

Ο Γιώργος Κιμούλης δίνει την πρώτη του απάντηση μέσα από τα Παραπολιτικά. Ο ίδιος αναφέρει στη Σάσα Σταμάτη: 
«Όσα είπε είναι απαράδεκτα και ψευδή και έχω ήδη κινηθεί νομικά κάνοντας αγωγή και μήνυση».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη