Δρόσος Τσαβλής : "Λουδοβίκος ο 14ος ο Δήμαρχος Ζέρβας"

Σάλος στην Θεσσαλονίκη και πόλεμος στο Δημαρχείο,  έπειτα από τις σοβαρές καταγγελίες για 24 εκτός σειράς εμβολιασμούς στα ιδρύματα «Αγιος Δημήτριος» και «Αγιος Παντελεήμων».

Μετά από τις καταγγελίες για παράτυπους εμβολιασμούς η εισαγγελία Πρωτοδικών της πόλης διέταξε την διενέργεια έρευνας, όμως στο κάδρο έχουν ήδη μπει τρία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Ο λόγος για την αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Δρόσο Τσαβλή. 
Διαγράφηκαν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας Δήμητρα Ακριτίδου και Δρόσος Τσαβλής, έπειτα από τη φερόμενη εμπλοκή τους στην υπόθεση των εκτός σειράς εμβολιασμών.

Με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της η Νέα Δημοκρατία γνωστοποιεί την αναστολή της κομματικής ιδιότητας της Δήμητρας Ακριτίδου και του Δρόσου Τσαβλή με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Γιώργου Στεργίου.

Αναλυτικά αναφέρεται:
«Με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Γιώργου Στεργίου αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα των Δήμητρας Ακριτίδου και Δρόσου Τσαβλή καθώς και των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτήν».

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, για τα δύο αυτά πρόσωπα υπάρχουν οι υποψίες ότι εμπλέκονται στην υπόθεση με εμβολιασμούς ατόμων εκτός λίστας.

Νωρίτερα την Παρασκευή, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας απάλλαξε των καθηκόντων της την αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου και την ίδια ώρα κάλεσε και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Δρόσο Τσαβλή να υποβάλει παραίτηση.


Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου δήμου Θεσσαλονίκης:
«Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας σήμερα (Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021) απάλλαξε των καθηκόντων της την Αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου και κάλεσε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Δρόσο Τσαβλή να υποβάλει την παραίτησή του στο Σώμα. Ο Δήμαρχος τούς ευχαρίστησε για την έως τώρα προσφορά τους, όμως λόγοι ηθικής τάξης δεν επιτρέπουν την παραμονή τους στη Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης».

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Δρόσος Τσαβλής, με ανάρτηση στο προφίλ του στα social media επιτίθεται με σκληρή γλώσσα στον Δήμαρχο κ. Ζέρβα

Η απάντηση του κ. Τσαβλή, όπως δημοσιεύτηκε στο προφίλ του στα social media : 
"Ο μεγαλύτερος φιλόσοφος της Ελλάδας, ο Αριστοτέλης ο Μακεδόνας, έμεινε στην ιστορία και ενέπνευσε όλους τους σύγχρονους φιλοσόφους για την Ηθική.
Πολλούς αιώνες μετά, ο Οδυσσέας Ελύτης έγραψε για τον Ήλιο της Δικαιοσύνης.
Γι’ αυτό κ. Δήμαρχε, σε αυτήν την πόλη, οι προσωπικές σας φιλοδοξίες δεν μπορούν να είναι πάνω από τη δικαιοσύνη και την ηθική.
Σαν άλλος Λουδοβίκος 14ος αποφασίσατε και διατάξατε την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου επικαλούμενους λόγους ήθους.
Σας διαβεβαιώνω, ότι δεν θα αφήσω κανέναν να αμφισβητήσει την ηθική μου, την οποία έχω αποδείξει στην επιστημονική, την κοινωνική αλλά και στην πολιτική μου ζωή.
Θα χρησιμοποιήσω όλα τα μέσα για να λάμψει η αλήθεια.
Τελειώσανε στην Θεσσαλονίκη οι μέρες όπου ο 3ος όροφος του Δημαρχιακού Μεγάρου θα παίζει τον ρόλο του άμεμπτου κριτή και του θεματοφύλακα της “δήθεν νομιμότητας” στις ζωές μας.
Γι’ αυτό καλώ αύριο το πρωί στη 1.00 μμ στην είσοδο του Δημαρχιακού Μεγάρου, με τα προβλεπόμενα μέτρα, συνέντευξη τύπου για να ακουστούν και να ειπωθούν όλες οι αλήθειες."


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη