Μέχρι και 45 μισθούς πήραν όσοι έφυγαν από τα ΕΛ.ΤΑ.

Στα επόμενα βήματα της εξυγίανσης των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) προχωρεί η διοίκησή τους υπό την πολιτική εποπτεία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης μετά και την ολοκλήρωση του προγράμματος εθελουσίας εξόδου με τη συμμετοχή 1.968 εργαζομένων. 
Ο αριθμός του απασχολούμενου προσωπικού που συνυπέγραψε τις προβλέψεις της εθελουσίας, που ανακοινώθηκε μόλις πριν από ένα μήνα, κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητικός και θα ανακουφίσει τον όμιλο από το 35%, περίπου, του μισθολογικού του κόστους. 
Σημειώνεται πως το μισθολογικό κόστος των ΕΛΤΑ, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιευμένες ετήσιες οικονομικές καταστάσεις (2019), ανέρχεται σε 179,2 εκατομμύρια ευρώ και ο αριθμός του απασχολούμενου προσωπικού (τέλη 2019) ήταν 5.615 άτομα. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες, αν όχι η μεγαλύτερη, εθελουσίες που έχουν πραγματοποιηθεί πότε στην Ελλάδα, αναφέρουν εργατολόγοι.

Οσον αφορά την ολοκληρωθείσα εθελουσία, το πρόγραμμα ξεκίνησε την 1η Φεβρουαρίου και απευθυνόταν σε μεγάλο μέρος των εργαζομένων, παρέχοντας ένα ελκυστικό πακέτο αποζημίωσης, με σοβαρές πρόνοιες. 
Ειδικότερα, περιλαμβάνει σημαντικές πρόνοιες για τους εργαζομένους που θα αποχωρήσουν, μεταξύ των οποίων εφάπαξ καταβολή 24 έως και 45 μισθών ανάλογα με την ηλικία και τα έτη προϋπηρεσίας κάθε εργαζομένου, καταβολή ενός επιπλέον μισθού για κάθε ανήλικο τέκνο και, τέλος, επέκταση για 2 έτη της πρόσθετης ασφάλισης ζωής και υγειονομικής περίθαλψης μέσω του ΤΕΑ ΕΛΤΑ. Ειδική πρόβλεψη επίσης γίνεται για τους εργαζομένους που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης, όπως και για εργαζομένους με τέκνα ΑμεΑ ανεξαρτήτως ηλικίας, στους οποίους θα καταβληθούν επιπλέον πέντε μισθοί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη