"Παγίδα θανάτου" στην Χαλκιδική

"Παγίδα θανάτου" στην Χαλκιδική

Σε παγίδα θανάτου εξελίσσεται πολυσύχναστη τουριστική οδός στην Χαλκιδική.
Ο δρόμος που συνδέει την Εγνατία Οδό με το Άγιο Όρος βρίσκεται σε τραγική κατάσταση.

Ο δρόμος αυτός, πού έχει ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση την καλοκαιρινή περίοδο, καθώς η συνδέει πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, με δημοφιλείς παραλίες της Χαλκιδικής αλλά και το Άγιο Όρος, σε ορισμένα σημεία του δεν έχει καμία συντήρηση ή βελτίωση τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα στην ασφαλή οδήγηση, δημιουργώντας μία εν δυνάμει "παγίδα θανάτου" για τους διερχόμενους από την περιοχή.

Ιδιαίτερα επιβαρυμένο είναι το κομμάτι του δρόμου που συνδέει τον Σταυρό της Θεσσαλονίκης με την Ολυμπιάδα της Χαλκιδικής, καθώς σε πολλά σημεία το οδόστρωμα είναι εντελώς κατεστραμμένο, με αποτέλεσμα ελαστικά των διερχομένων αυτοκινήτων να χάνουν την πρόσφυση τους και να μένουν εντελώς ακυβέρνητα, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και τους πιο έμπειρους οδηγούς.

Τις χειμωνιάτικες μέρες το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο, καθώς σε όλα τα ανήλια σημεία της εν λόγω οδού, υπάρχουν συσσωρευμένα νερά, από την ημερήσια πάχνη, που τις Χειμερινές νύχτες παγώνουν, με αποτέλεσμα δεκάδες ατυχήματα κάθε χρόνο, τις μέρες με θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν.

Είναι προφανές πως ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργου, δεν έχουν περάσει καθόλου από την περιοχή, ώστε να δουν και να αντιληφθούν ιδίοις όμμασι, τα τεράστια αυτά προβλήματα.


«Στόχος μας είναι η αποκατάσταση του οδοστρώματος να ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της φετινής καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου» ανέφερε η Περιφερειακή Σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, παρουσία και του Δημάρχου Βόλβης Διαμαντή Λιάμα, τονίζοντας ότι «η επαρχιακή αυτή οδός είναι πολύ σημαντική για την τουριστική κίνηση, όχι μόνο στο Δήμο Βόλβης, αλλά και στη βόρεια Χαλκιδική. Ταυτόχρονα όμως εξυπηρετεί πολλά διερχόμενα βαρέα οχήματα σε όλη τη διάρκεια του έτους, με αποτέλεσμα να έχει υποστεί σοβαρότατες φθορές.», όλα αυτά βέβαια προεκλογικά, τον Απρίλη του 2019, με τα έργα να σταματούν μέσα στον Σταυρό.

Πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, καθώς και των διερχομένων από την επικίνδυνη αυτή οδό είναι η άμεση βελτίωση της, ώστε να αποτελεί έναν δρόμο υψηλών προδιαγραφών, μιας και χρησιμοποιείται από χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο, κι ανάμεσα σε αυτούς ηγέτες κρατών και εκκλησιών, που την χρησιμοποιούν για να φτάσουν στο Άγιο Όρος.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη