Θρήνος για βρέφος 37 ημερών, νεότερο θύμα του κορωναϊού στην Ελλάδα

Θρήνος για βρέφος 37 ημερών, νεότερο θύμα του κορωναϊού στην Ελλάδα
Τη μάχη για τη ζωή έχασε το βρέφος 37 ημερών που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη &  Αγλαΐας Κυριακού», με διάγνωση covid-19. Πρόκειται για το νεότερο θύμα της πανδημίας στη χώρα μας. «Ζητήθηκε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών να διενεργήσει νεκροψία- νεκροτομή», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Νοσοκομείου «Παναγιώτη &  Αγλαΐας Κυριακού», στην οποία σημειώνονται όλα τα στάδια της νοσηλείας του.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το αγοράκι με ημερομηνία γέννησης 29.01.2021, εισήχθη στις 13.02.2021 (ηλικίας 16 ημερών) στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» με ρινίτιδα και πυρετό. Από τον εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε θετικό στην COVID-19, σημειώνεται και προστίθεται: Αρχικά νοσηλεύτηκε  στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου έως τις 18 Φεβρουαρίου, οπότε εμφάνισε αναπνευστική δυσχέρεια και διακομίσθηκε στη ΜΕΘ COVID του Νοσοκομείου «Παναγιώτη &  Αγλαΐας Κυριακού». 
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Νοσοκομείου, «παρά την κατάλληλη χορηγούμενη θεραπευτική αγωγή, παρουσίασε περαιτέρω επιδείνωση και διασωληνώθηκε στις 19 Φεβρουαρίου. Αρχικά τέθηκε σε συμβατικό μηχανικό αερισμό, αλλά λόγω εξελισσόμενης εικόνας ΑRDS, στις 22 Φεβρουαρίου τέθηκε σε HFOV με πολύ υψηλές παραμέτρους. Το νεογνό κατέληξε στις 7 Μαρτίου και ώρα 11.45 μ.μ. σε ηλικία 37 ημερών».

Συντετριμμένος ο Βασίλης Κικίλιας μετά τον θάνατο του βρέφους με κορωναϊό.
«Έσβησε σήμερα στο “Αγλαΐα Κυριακού”, το μικρότερο θύμα της νόσου Covid. Δυστυχώς, η αθώα αυτή ψυχούλα δεν άντεξε. Κουράγιο στην οικογένειά του», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Υγείας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη