5 περιοχές της Μακεδονίας, μπαίνουν σε αυστηρή καραντίνα


Τα πρώτα σημάδια σταθεροποίησης του τρίτου πανδημικού κύματος στην Ελλάδα, μετά από 7 εβδομάδες συνεχούς αύξησης, αρχίζουν να διακρίνουν οι επιστήμονες, όπως δήλωσε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου. Όπως τόνισε, ο δείκτης θετικότητας παρέμεινε στο 6%, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι τα αποτελέσματα σε επίπεδο πίεσης των νοσοκομειακών μονάδων θα αργήσουν αρκετά, καθώς οι εισαγωγές εξακολουθούν να είναι περισσότερες από τις εξαγωγές, ενώ το μέσο διάστημα παραμονής των ασθενών με Covid στα νοσοκομεία, είναι πάνω από τρεις εβδομάδες.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς από την πλευρά του ανακοίνωσε την ένταξη άλλων πέντε περιοχών στο «βαθύ κόκκινο»
Οι νέες περιοχές που μπαίνουν σε σκληρό lockdown

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως στο βαθύ κόκκινο εντάσσονται πλέον με ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, από αύριο Σάββατο πρωί στις 06.00 οι ακόλουθες περιοχές:

  • Η Περιφερειακή ενότητα Κοζάνης, με 520 ενεργά κρούσματα, όταν στις 15 Μαρτίου είχε 286. Αύξηση αύξηση 81,8% σε 10 ημέρες.
  • Η Περιφερειακή ενότητα Πέλλας με 315 ενεργά κρούσματα, όταν πριν από 10 ημέρες είχε 156, αύξηση 101,9%.
  • Ο δήμος Γρεβενών, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί σε 78 από 20 στις 15 Μαρτίου, σχεδόν έχουν τετραπλασιαστεί.
  • Ο δήμος Κιλκίς με 117 ενεργά κρούσματα όταν στις 15 Μαρτίου είχε 51, δηλαδή αύξηση 129,4% μέσα σε 10 μέρες.
  • Ο δήμος Βέροιας, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί σε 147 από 68 στις 15 Μαρτίου. Εδώ είχαμε αύξηση 116,2% τις τελευταίες 10 μέρες.
Ποιες περιοχές παραμένουν στο καθεστώς του σκληρού lockdown :

Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Βοιωτία, Εύβοια εκτός του δήμου Σκύρου, Φθιώτιδα, Ευρυτανία, Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Θεσπρωτία, Ηράκλειο, Λέσβος, Ζάκυνθος, Μύκονος, καθώς και οι δήμοι Καλυμνίων, Χίου, Ανωγείων, Χανίων, Ιωαννιτών και Μετσόβου, Κατερίνης, Αμφίπολης, Σκιάθου, Καρδίτσας και Καστοριάς και Ορεστιάδος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη