Έλενα Ακρίτα σε Χαραλαμπόπουλο : "Θα φτύσεις το γάλα που βύζαξες"


Η απάντηση του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου στην ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα που επέλεξε να σχολιάσει ρεπορτάζ του in.gr με τη φράση «θα φτύσεις το γάλα που βύζαξες» - Με τους εκβιασμούς και τις απειλές της η κ. Ακρίτα ξεπέρασε την κόκκινη γραμμή

Η ανακοίνωση του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου :
"Πριν από μερικές μέρες η κ. Έλενα Ακρίτα αποφάσισε να απαντήσει σε ένα ρεπορτάζ που γράψαμε στο in.gr με μια ανάρτηση στην προσωπική της ιστοσελίδα στο facebook που ήταν γεμάτη από ψευδείς, συκοφαντικούς και απειλητικούς χαρακτηρισμούς για εμένα αλλά και συνολικά για το in.gr και τους δημοσιογράφους που απασχολούνται σε αυτό.
Επειδή θεωρώ ότι το θέμα αυτό δεν είναι απλώς άλλη μια αντιπαράθεση γύρω από ένα δημοσίευμα, αλλά κάτι που αφορά την ουσία της ελευθερίας του λόγου και το εάν και σε ποιο βαθμό οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να λειτουργούν υπό την απειλή και τον εκβιασμό ότι εάν το κάνουν θα βρεθούν στο στόχαστρο δημόσιων προσώπων που αξιοποιούν τη μεγάλη απήχησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εξαπολύουν απειλές και συκοφαντίες, αποφάσισα να στείλω στην Έλενα Ακρίτα την παρακάτω εξώδικη πρόσκληση, δήλωση, διαμαρτυρία ζητώντας να κατεβάσει τη συγκεκριμένη ανάρτηση.

Γιατί στη δημοσιογραφία, όπως και γενικότερα στη ζωή, υπάρχουν και «κόκκινες γραμμές». Και η κ. Ακρίτα τις ξεπέρασε κατά πολύ."


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη