Διαμαντής Γκολιδάκης : "Με την αύξηση των εμβολιασμών, όλα θα πάνε καλύτερα"


Ο καρδιολόγος και πολιτευτής Α’ Θεσσαλονίκης Διαμαντής Γκολιδάκης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Οι Αταίριαστοι» στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, όπου μίλησε για την αναγκαιότητα εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων και τόνισε πως τυχόν αναζωπύρωση του αντιεμβολιστικού κινήματος δεν θα ωφελούσε κανέναν. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο πως ο κορωνοϊός μπορεί να επηρεάσει την καρδιά.

Επιπλέον, σχετικά με τα μέτρα περιορισμού της μετάδοσης της πανδημίας είπε χαρακτηριστικά πως «περπατάμε σε ένα σκοινί, το οποίο αν το τεντώσουμε λίγο παραπάνω μπορεί σπάσει, ενώ αν το χαλαρώσουμε μπορεί να πέσουμε. Επομένως, θέλει χειρουργικές κινήσεις για να μπορέσουμε να βγούμε από αυτήν την υγειονομική κρίση. Αυτός είναι και ένας «ψυχολογικός», καθώς ο κόσμος έχει πιεστεί. Από την άλλη όμως έχουμε και μια πραγματικότητα με την αύξηση των κρουσμάτων. Επομένως, υπολογίζοντας και τις δύο αυτές παραμέτρους, η όποια σταδιακή χαλάρωση των μέτρων πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά, ξεκινώντας πιθανώς από ελεγχόμενες καταστάσεις, όπως το λιανεμπόριο των μικρών επιχειρήσεων».

Τέλος, ο κ. Γκολιδάκης έστειλε ένα αισιόδοξο μήνυμα λέγοντας ότι όταν φθάσουν οι εμβολιασμοί σε ένα ακόμη καλύτερο επίπεδο, όλα θα πάνε πολύ καλύτερα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη