Θεσσαλονίκη : Τυφλή οπαδική βία ο εμπρησμός πολυκατοικίας


Σε οπαδικές διαφορές αποδίδουν οι διωκτικές Αρχές την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου σε πυλωτή πολυκατοικίας στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, κατά την οποία κάηκαν σταθμευμένα αυτοκίνητα και δίκυκλα, ενώ δύο ένοικοι μεταφέρθηκαν προληπτικά σε νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Από την αξιολόγηση των στοιχείων που συγκέντρωσαν οι Αρχές φαίνεται να προκύπτει ότι το περιστατικό συνδέεται με την οπαδική βία κι έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά από οπαδικά επεισόδια που συνέβησαν τον τελευταίο καιρό στη Θεσσαλονίκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι τις έρευνες για την υπόθεση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους Θεσσαλονίκης.

Αρχικά εξετάστηκε η εκδοχή να ήταν στόχος αστυνομικός που διαμένει στην πολυκατοικία, καθώς μαρτυρίες ανέφεραν ότι ανάμεσα στα οχήματα που τυλίχθηκαν στις φλόγες ήταν και δύο δικά του. Όπως επιβεβαιώνουν όμως πηγές που παρακολουθούν την πορεία της προανάκρισης, η πορεία των ερευνών έστρεψε τις Αρχές στην κατεύθυνση της οπαδικής βίας. 
Η προανάκριση για την υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη