Σφαγή άοπλων διαδηλωτών από την χούντα της Μιανμάρ


Δίχως τέλος το λουτρό αίματος 
38 νεκροί την Κυριακή στις διαδηλώσεις κατά του πραξικοπήματος.
Η απεσταλμένη του ΟΗΕ για την Μιανμάρ (Βιρμανία) καταδίκασε το «λουτρό αίματος» στην χώρα, όπου τουλάχιστον 38 άνθρωποι έχασαν σήμερα την ζωή τους κατά την καταστολή των διαδηλώσεων κατά του πραξικοπήματος.

«Η διεθνής κοινότητα, και κυρίως οι περιφερειακοί παράγοντες, οφείλουν να ενωθούν αλληλέγγυοι απέναντι στον Βιρμανικό λαό και τα δημοκρατικά του ιδεώδη, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κριστίν Σράνερ Μπούργκενερ, η οποία δηλώνει ότι έχει λάβει συνταρακτικές πληροφορίες από τις επαφές της στην Μιανμάρ για φόνους, βιαιοπραγίες κατά των διαδηλωτών και βασανισμούς κατά των πολιτικών κρατουμένων.

«Οι στρατιωτικοί αγνοούν τις διεθνείς εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση», λέει προσθέτοντας ότι αυτές οι βαρβαρότητες πλήττουν κάθε προοπτική ειρήνης και σταθερότητας στην χώρα.


Η απεσταλμένη του ΟΗΕ δηλώνει ότι παραμένει σε στενή επαφή με τους τοπικούς ηγέτες και τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και ότι υπολογίζει στην συνεχή υποστήριξή τους για τις προσπάθειές της για την εκτόνωση της κατάστασης.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε με αυστηρότητα την βία των Βιρμανών διαδηλωτών με απόφαση που υιοθετήθηκε ομοφώνως από τα 15 μέλη, κατά συνέπεια και από την Κίνα και την Ρωσία, τους παραδοσιακούς συμμάχους των Βιρμανών στρατηγών.

Η κυβέρνηση της Εθνικής Ενωση για την Δημοκρατία της Αούνγκ Σαν Σου Τσι ανατράπηκε από την στρατιωτική χούντα την 1η Φεβρουαρίου.

Εκτοτε, οι διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται καθημερινά καταστέλλονται όλο και πιο βάρβαρα από τις δυνάμεις ασφαλείας. Τουλάχιστον 80 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μέχρι σήμερα στους δρόμους της Μιανμάρ.







ΑΠΕ ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη