Θεσσαλονίκη : Επικίνδυνοι εγκληματίες στην δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ.


Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα ονόματα, στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τεσσάρων (4) ατόμων , σε βάρος των οποίων ασκήθηκε κατά περίπτωση ποινική δίωξη για τα αδικήματα: 
1) Οργάνωση με έτερα πρόσωπα για τη διάπραξη κακουργημάτων, 
2) Ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή, 
3) Διακεκριμένη περίπτωση κλοπών, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από περισσότερους, που είχαν οργανωθεί για την τέλεση κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, 
4) Πλαστογραφία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση 
5) Βία κατά υπαλλήλων και 
6) Κατοχή ναρκωτικής ουσίας

Πρόκειται για ημεδαπούς άντρες ηλικίας 24, 31, 35 και 35 ετών, οι οποίοι, όπως προκύπτει από την έρευνα, τουλάχιστον από τα μέσα Αυγούστου 2020, ενώθηκαν για την τέλεση των προαναφερόμενων έκνομων πράξεων, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά και δρώντας στις περιοχές Καλαμαριάς, Ωραιοκάστρου, Σίνδου, Ευκαρπίας, Χαριλάου και Τούμπας Θεσσαλονίκης διέπραξαν:
  • (2) ληστείες
  • (7) διαρρήξεις οικιών με τη μέθοδο της αναρρίχησης
  • (2) κλοπές οχημάτων και
  • (6) κλοπές κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας.

Χαρακτηριστικά του τρόπου δράσης τους ήταν:
  • Η προσέγγιση των υποψήφιων στόχων τους και η διαφυγή τους από αυτούς μ’ ένα εκμισθωμένο και δύο κλεμμένα οχήματα, στα οποία τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας προκειμένου να δυσχεράνουν το έργο των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό τους.
  • Η κίνησή τους με λήψη πλήθους μέτρων αντιπαρακολούθησης όπως η χρησιμοποίηση, επικουρικά, δύο αυτοκινήτων, ιδιοκτησίας δύο εκ των συλληφθέντων, ως προπομποί ή συνοδευτικά των “επιχειρησιακών” τους οχημάτων.
  • Η αναρρίχηση σε μπαλκόνια διαμερισμάτων με σκοπό τη διάρρηξή τους και την αφαίρεση αντικειμένων από το εσωτερικό τους.

Υπογραμμίζεται ότι , προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, κατέστρεψαν τα δύο κλεμμένα οχήματα θέτοντας φωτιά σ’ ένα εξ’ αυτών και ρίχνοντας στη θάλασσα το δεύτερο.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, πλήθος κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών συσκευών, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν και ερευνάται η νομιμότητά της. Κατασχέθηκαν επίσης διαρρηκτικά εργαλεία.

Επιπρόσθετα, στην οικία του 24χρονου βρέθηκε μικροποσότητα κάνναβης, ενώ σημειώνεται ότι κατά τη σύλληψή του αντιστάθηκε σθεναρά.

Η λεία τους ανέρχεται στο συνολικό ποσό των (48.000) ευρώ.

Πρόκειται για τους:

1) ΣΙΣΚΟ Γεώργιο του Αναστασίου και της Δήμητρας, γεν. 1986 στη Θεσσαλονίκη.



2) ΧΑΙΔΑΡΟΓΛΟΥ Χρυσοβαλάντη του α.π. και της Ελισσάβετ, γεν. 1990 στη Θεσσαλονίκη.




3) ΡΑΣΙΜΟΓΛΟΥ Ανδρέα του Βασιλείου και της Σταματίας, γεν.1989 στη Θεσσαλονίκη



4) ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ Άγγελο του Αθανασίου και της Άννας, γεν 1997 στην Ημαθία



Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσαν.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2310-388328 και 2310-388319 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι 04-06-2021, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη