Θετικοί στον κορωναϊό οι μισοί κάτοικοι ορεινού, απομονωμένου χωριού

Θετικοί στον κορωναϊό οι μισοί κάτοικοι ορεινού, απομονωμένου χωριού
Η κατάσταση στο ορεινό χωριό Δίστρατο Ιωαννίνων μοιάζει να ξεφεύγει, με τους μισούς κατοίκους να έχουν νοσήσει.
Η χαλάρωση και η αδιαφορία έφεραν εκτόξευση των κρουσμάτων στο Δίστρατο Ιωαννίνων. Ο κορωναϊός θερίζει πλέον το ορεινό χωριό, όπου έχουν νοσήσει σχεδόν οι μισοί του κάτοικοι…

Ήδη έχουν εντοπιστεί 40 κρούσματα με τον φόβο να είναι πλέον διάχυτος στο χωριό. Εκεί έχουν σπεύσει κλιμάκια του ΕΟΔΥ ώστε να διαπιστωθεί η πλήρης έκταση της διασποράς.

Όπως μετέδωσε η εκπομπή TLIVE με την Τατιάνα Στεφανίδου στον Alpha, η ζωή στο χωριό κυλούσε το τελευταίο διάστημα χωρίς να τηρούνται ούτε τα στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης. Τα καταστήματα ήταν ανοιχτά, οι εκκλησίες γέμιζαν στις λειτουργίες, ενώ έγινε ακόμα και αποκριάτικο γλέντι με φωτιές στο γήπεδο της περιοχής. Μια εκδήλωση που παρακολούθησαν και κάτοικοι από άλλες περιοχές.
Οι κάτοικοι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις των ειδικών και ξέγνοιασαν όταν μετά τις πρώτες μέρες αδιαφορίες, δεν παρουσιάστηκε κάποιο ανησυχητικό σύμπτωμα. Αυτό όμως ήταν θέμα χρόνου να αλλάξει όπως και έγινε.
Ανάμεσα στους ασθενείς και ο πρόεδρος του χωριού, που λέει στην εκπομπή του Alpha, ότι ο κορωναϊός  έφτασε από κάποιον επισκέπτη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη