Συζήτηση για σκληρό lockdown για 15 μέρες σε όλη τη χώρα


Πρόταση «βόμβα»: Σκληρό lockdown για 15 μέρες σε όλη τη χώρα

Πρόταση «βόμβα» για καθολικό lockdown 15 ημερών σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στην Αττική εξετάζει η κυβέρνηση μετά μάλιστα και το σημερινό αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων και διασωληνομένων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. 
Σήμερα Τρίτη 2 Μαρτίου ανακοινώθηκαν 2353 νέες μολύνσεις. 
Παράλληλα 23 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την φονική νόσο ενώ 422 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
Στο τραπέζι αυτή τη στιγμή είναι η πρόταση να επιβληθεί ένα lockdown σαν του περασμένου Μαρτίου με απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την […]

Στο τραπέζι αυτή τη στιγμή είναι η πρόταση να επιβληθεί ένα lockdown σαν του περασμένου Μαρτίου με απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την χώρα, αλλά συγκεκριμένης χρονικής διάρκειας, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κοροναϊού.
Αν αυτό αποφασιστεί και επιβληθεί για διάστημα δυο εβδομάδων, μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα 15 του μηνός, τότε θα πρέπει να αυξηθεί κατά πολύ η τηλεργασία, ενώ συζητείται να υπάρξουν και πιο εντατικοί και αυστηρό έλεγχοι από τα αρμόδια όργανα.

Μάλιστα σε έκτακτη συνεδρίασή της η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας εξέτασε τον χάρτη με τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές και στην αυριανή συνεδρίαση αναμένεται να εισηγηθούν στην λήψη επιπρόσθετων μέτρων.


Αλλαγές στους κωδικούς «4» και «6»
Μία πρόταση που βρίσκεται στο τραπέζι είναι να μην γίνεται χρήση πια του αριθμού 6 για βόλτες στην παραλία και εξερεύνηση στο βουνό.

Έτσι δεν αποκλείεται οι ειδικοί να εισηγηθούν η χρήση του αριθμού 6 να γίνεται αυστηρώς για σωματική άσκηση και όχι για βόλτες σε άλλους δήμους και γενικότερα μακριά από το σπίτι του πολίτη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη