Θρήνος σε χωριό με 12 νεκρούς από κορωναϊό

Θρήνος σε χωριό, με 12 νεκρούς από κορωναϊό
Η Μαλεσίνα, χωριό της Φθιώτιδας, πληρώνει βαρύ φόρο στην πανδημία της covid 19, με 12 νεκρούς μέσα σε λίγες μέρες.

Στην μακάβρια και μακριά λίστα των θυμάτων covid, το πρωί της Δευτέρας (20/3) προστέθηκε μία ακόμη 66χρονη κάτοικος Μαλεσίνας (12η στη σειρά) η οποία εξέπνευσε στο Νοσοκομείο του Βόλου.

Εκεί είχε διακομιστεί στις 14 Μαρτίου, αφού τα κρεβάτια στη ΜΕΘ Λαμίας ήταν όλα κατειλημμένα από άλλους ασθενείς.

Στο «Αχιλλοπούλειο» είναι διασωληνωμένοι και νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, άλλοι τρεις ασθενείς από τη Φθιώτιδα 68 με 71 ετών.

Θυμίζουμε ότι ξημερώματα Δευτέρας (22/3) άφησε την τελευταία του πνοή στην Κλινική covid του Νοσοκομείου Λαμίας, 85χρονος από τη Μαλεσίνα.

Ο κορωναϊός βέβαια δεν εξετάζει περιοχές, για αυτό και μέσα σε λίγες ώρες έφυγαν τόσοι άνθρωποι από τη Φθιώτιδα, όπως η απώλεια του 44χρονου οικογενειάρχη τα ξημερώματα της Κυριακής επίσης από τη Μαλεσίνα, της 59χρονης μητέρας από το Δομοκό και του 80χρονου Ανδρέα Καραγιάννη πατέρα του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καραγιάννη.

Γενικότερα η Φθιώτιδα πληρώνει βαρύ φόρο σε αυτό το 3ο κύμα πανδημίας, έχοντας μέχρι στιγμής 21 απώλειες εκ των οποίων οι 20 μέσα στο Μάρτιο.

Πώς ξέφυγε ο κορωναϊός στην Μαλεσίνα
Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι κάτοικοι αλλά και ο μητροπολίτης Λαμίας Συμεών στον ΣΚΑΪ, αίτια του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου δεν αποτέλεσε μόνο η τελετή ενός γάμου με 30 καλεσμένους εντός της εκκλησίας, αλλά και άλλων 200 έξω από αυτήν. Γενικότερα, στην περιοχή επικρατούσε χαλάρωση και τα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορωναϊού δεν τηρούνταν με την ίδια προσοχή όσο στην αρχή της πανδημίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι αρκετός κόσμος συνωστιζόταν, όπως λένε, στα καφενεία προκειμένου να δει ποδοσφαιρικά παιχνίδια.

Και νέοι άνθρωποι ανάμεσα στα θύματα
Μάλιστα ανάμεσα στα θύματα της πανδημίας στην Μαλεσίνα περιλαμβάνονται και νέοι άνθρωποι. Ανάμεσά τους ένας 38χρονος, αλλά και ένας 44χρονος, πατέρας δύο παιδιών χωρίς υποκείμενα νοσήματα.

Το κλίμα στην περιοχή είναι πολύ βαρύ, με τον δήμαρχο Λοκρών Θανάση Ζακεντέ να δηλώνει πως η Μαλεσίνα πλήρωσε πολύ βαρύ τίμημα από την εξάπλωση της ασθένειας, με τον κόσμο να νοσεί και τους πολίτες να βρίσκονται σε καθεστώς φόβου, θλίψης και πανικού, ειδικά από τη στιγμή που ανάμεσα στα θύματα είναι και νέοι άνθρωποι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη