Θεσσαλονικιός επιχειρηματίας κατέθεσε πρόταση για την "Pitsos"


Την κατάθεση προσφοράς για την ενοικίαση, σε πρώτη φάση, του εργοστασίου της BSH (πρώην Πίτσος) στο Ρέντη με option την εξαγορά αυτού σε δεύτερο χρόνο, κατέθεσε ο επιχειρηματίας Νίκος Μπακατσέλος της Pyramis., όπως επιβεβαίωσε, μιλώντας στο Capital.gr, ο Έλληνας επιχειρηματίας, ο οποίος σημείωσε ότι η Pyramis έχει έντονο ενδιαφέρον για την παραγωγή κουζινών και εστιών στην Ελλάδα. 

"Η Pyramis”, όπως ανέφερε ο κ. Μπακατσέλος στο capital.gr "είναι αποφασισμένη να ξεκινήσει παραγωγή ηλεκτρικών συσκευών στην Ελλάδα. Αν επέλθει συμφωνία με την BSH αυτό θα γίνει άμεσα καθώς υπάρχουν τα μηχανήματα, τα καλούπια και οι πιστοποιήσεις”. 

Αναφορικά με την πρόταση που έχει υποβάλλει στην BSH ο ίδιος απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες περιοριζόμενος να δηλώσει πως αυτή αφορά το κτήριο, τον εξοπλισμό αλλά και εργαζόμενους που εργάζονταν στην Πίτσος. 

Οι τελευταίοι με βάση το σχέδιο εθελουσίας εξόδου που "τρέχει” η ελληνική θυγατρική του Γερμανικού ομίλου θα σταματήσουν τον εργασιακό τους βίο στην εταιρεία έως το τέλος του μήνα οπότε και κλείνει όπως έχει αποφασισθεί ο παραγωγικός κύκλος του εργοστασίου της Πίτσος υπό την BSH. 

Το πακέτο εθελουσίας που προσφέρει η BSH (Πίτσος) περιλαμβάνει τη νόμιμη αποζημίωση στο 100%, 4.000 ευρώ για κάθε έτος απασχόλησης σε αυτή -δηλαδή εάν ένας εργαζόμενους απασχολούνταν 10 χρόνια στην Πίτσος θα λάβει επιπλέον 40.000 ευρώ- και έναν επιπλέον χρόνο ιδιωτικής ασφάλισης για τον ίδιο και τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειας του. Η BSH (Πίτσος) έχει ήδη προϋπολογίσει αποζημιώσεις 24,4 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Μπακατσέλο, για τη λειτουργία του εργοστασίου της Πίτσος υπό την Pyramis θα χρειασθούν 100 εργαζόμενοι το πρώτο 12μηνο, αριθμός ο οποίος θα διπλασιαστεί τα επόμενα χρόνια. Αναφορικά με το παραγωγικό έργο του εργοστασίου για να είναι αποδοτικό θα πρέπει να παράγει ετησίως περί τα 120.000 τεμάχια κουζινών και εστιών. Μέρος αυτού του όγκου παραγωγής επιδιώκεται, από τον επενδυτή να προέλθει από την BSH. 

Δηλαδή η Γερμανική πολυενική να δώσει "φασόν” παραγωγή 60.000 κουζινών Πίτσος στον επιχειρηματία. Επίσης στόχος του κ. Μπακατσέλου είναι να μεταφέρει την παραγωγή των προϊόντων Pyramis που σήμερα παράγονται στην Τουρκία και στην Ιταλία. 

Από την πλευρά της BSH πηγές της επιβεβαίωσαν στο capital.gr ότι έλαβαν την προσφορά του κ. Μπακατσέλου και ότι τη μελετάνε. Διευκρίνισαν πως δεν υπάρχει καμία απόφαση αλλά ότι είναι θετικοί και την εξετάζουν. 

Σύμφωνα με άλλες πηγές εντός του μήνα θα φανεί ποια θα είναι η κατάληξη των διαπραγματεύσεων και αν η πρόταση του κ. Μπακατσέλου θα γίνει αποδεκτή από τον Γερμανικό όμιλο.

Η Pyramis Μεταλλουργική είναι μία ελληνική εταιρεία παραγωγής και εμπορίας ολοκληρωμένων λύσεων για την κουζίνα και το μπάνιο. Ιδρύθηκε το 1959 και εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο παραγωγής, οι αποθήκες και τα γραφεία της. Το 2019 (τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός) οι πωλήσεις της υποχώρησαν στα 57,880 εκατ. ευρώ από 59,041 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στις 194.546 ευρώ από 55.037 ευρώ που ήταν το 2018. Την περασμένη χρονιά εγκρίθηκε από τις τράπεζες, λόγω των συνεπειών του covid η μετατόπιση πληρωμής 1,25 εκατ. ευρώ που αφορούσε δύο δόσεις του Κοινού Ομολογιακού Δανείου, στη λήξη του δανείου, ήτοι το 2026.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη