Κοπανατζής δημόσιος υπάλληλος είχε 15 χρόνια να πατήσει το πόδι του στη δουλειά, στον Ιταλικά νότο


Δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια είχε να πατήσει το πόδι του στη δουλειά του ένας κοπανατζής δημόσιος υπάλληλος στην Ιταλία, που τα τοπικά ΜΜΕ έχουν βαφτίσει «βασιλιά των αργόμισθων» καθώς φέρεται να έσπασε το εθνικό ρεκόρ αργομισθίας .

Σύμφωνα με την ιταλική αστυνομία ο υπάλληλος νοσοκομείου συνέχισε να πληρώνεται κανονικά κάθε μήνα τους μισθούς του (συνολικού ύψους 538.000 ευρώ όλα αυτά τα χρόνια) μολονότι είχε να εμφανιστεί από το 2005 στο νοσοκομείο Pugliese Ciaccio του Καταντζάρο. Τώρα ο 67χρονος αντιμετωπίζει κατηγορίες για κατάχρηση υπηρεσίας, πλαστογραφία και εκβιασμό, ενώ ερευνάται και ποιο ρόλο έπαιξαν στην υπόθεση έξι διευθυντές στην υπόθεση αργομισθίας, που είναι σύνηθες φαινόμενο στον δημόσιο τομέα στην Ιταλία, όπως σημειώνει ο Guardian.

Η ιταλική αστυνομία συνέλεξε στο πλαίσιο της έρευνας με την κωδική ονομασία «Μερική Απασχόληση» στοιχεία από το παρουσιολόγιο του νοσοκομείου, από τα αρχεία καταβολής μισθών και καταθέσεις συναδέλφων του. Ο κοπανατζής υπάλληλος φέρεται να είχε απειλήσει το 2005 την τότε διευθύντρια του νοσοκομείου, που σκόπευε να υποβάλει πειθαρχική αναφορά εις βάρος του για τις διαρκείς απουσίες του. Η διευθύντρια τελικά παραιτήθηκε κι ο αργόμισθος συνέχισε το... χαβά του, καθώς ούτε ο νέος διευθυντής, ούτε το τμήμα διαχείρισης ανθρώπινων πόρων του νοσοκομείου ενδιαφέρθηκαν να ελέγξουν τις παρουσίες του. Το 2016 η τότε κυβέρνηση της Ιταλίας έσφιξε τα λουριά στο δημόσιο τομέα μ’ έναν νόμο κατά των αργόμισθων, μετά από έρευνες της αστυνομίας που αποκάλυψαν πόσο συχνό ήταν το φαινόμενο. Σε μια απ’ αυτές τις έρευνες η αστυνομία χρησιμοποίησε κρυφές κάμερες για να πιάσει στη φάκα 35 εργαζόμενους στο δημαρχείο του Σαν Ρέμο, που εξαπατούσαν επί τουλάχιστον δύο χρόνια το σύστημα λήψης παρουσιών, βάζοντας π.χ τις γυναίκες τους να χτυπούν τις κάρτες, ενώ άλλοι πήγαιναν εν ώρα εργασίας, υποτίθεται, για ψώνια, βόλτες με φίλους, ή ακόμη και για… κανό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη