Πάσχα 1968 : Τι έκανε η Βουγιουκλάκη στην Θεσσαλονίκη, αγκαλιά με ένα αρνάκι ;


Η Αλίκη Βουγιουκλάκη υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες star της χώρας μας. Η γνωστή ηθοποιός μπορεί να έφυγε από τη ζωή το 1996, όμως παραμένει στη μνήμη του κόσμου μέσα από τις ταινίες της.
Και τώρα, με αφορμή τις ημέρες του Πάσχα, ο Αρης Λουπάσης ανέβασε ένα σπάνιο φωτογραφικό ντοκουμέντο από το Πάσχα του 1968 στη Θεσσαλονίκη με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

Κούκλα και εντυπωσιακή, όπως πάντα, η Αλίκη Βουγιουκλάκη έλαμπε στο πλευρό του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, ενώ είχε στην αγκαλιά της κι ένα αρνάκι!

Γράφει ο Αρης Λουπάσης:
«Ανήμερα του Πάσχα του 1968 ο θίασος Αλίκης Βουγιουκλάκη- Δημήτρη Παπαμιχαήλ ανεβάζει με επιτυχία στο "Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης" την κωμωδία των Τσιφόρου-Βασιλειάδη "Ζητείται νέα με προίκα", την οποία έχει ανεβάσει το καλοκαίρι του '67 στο θέατρο "Μινώα" και το περίοδο 1967-68 στο "Κοτοπούλη -Rex".

Κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο της συμπρωτεύουσας (φώτο) αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας, πλήθος θαυμαστών τούς υποδέχεται με μεγάλο ενθουσιασμό, ανάμεσα στους οποίους και ο αγαπημένος φίλος και κουμπάρος τους Γιώργος Κρητικός γνωστός ως "Κρικέλας", που προσφέρει δώρο στην Αλίκη και ένα αρνάκι. Στο θρυλικό εστιατόριο της πόλης που φέρει και το όνομά του, το ζευγάρι καθώς και μεγάλα ονόματα της ελληνικής και διεθνούς καλλιτεχνικής και πολιτικής σκηνής θα γευτούν υπέροχες σπεσιαλιτέ και θα ζήσουν αξέχαστα και ονειρικά γλέντια.

Το Μεγάλο Σάββατο οι αγαπημένοι ηθοποιοί θα παρευρεθούν στην τελετή της Ανάστασης με μέλη του θιάσου, εκφράζοντας την συγκίνηση τους για την αγάπη του κόσμου στο πρόσωπο τους και στην συνέχεια θα απολαύσουν την παραδοσιακή μαγειρίτσα στο μαγαζί του κουμπάρου τους.

Μετά από τρεις εβδομάδες όπου ολοκληρώνονται οι παραστάσεις ακολουθεί εξίσου επιτυχημένη περιοδεία με το ίδιο έργο σε Σέρρες, Καβάλα, Βόλο και Λάρισα με το ζευγάρι να δηλώνει σε συνέντευξή του την ιδιαίτερη χαρά για τη μεγάλη ανταπόκριση και τον θαυμασμό του θεατρικού κοινού της Θεσσαλονίκης και της ελληνικής περιφέρειας στο έργο τους.

Την επομένη χειμερινή περίοδο η Αλίκη απέχει από το θέατρο καθώς διανύει την περίοδο της εγκυμοσύνης της και ο Δημήτρης ανεβάζει τον "Θείο Βάνια" του Τσέχωφ και την "Ποντικοπαγίδα" της Αγκάθα Κρίστι σε πολύ δυνατές ερμηνείες στο θέατρο "Αλάμπρα". Μυθική και μυθιστορηματική η καριέρα των δύο μοναδικών αυτών προσωπικοτήτων όπως μυθική και μυθιστορηματική υπήρξε και ολόκληρη η ζωή τους».ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη