Φορτηγό έπεσε πάνω σε τρένο την ώρα που έμπαινε σε τούνελ-51 νεκροί


Εισαγγελείς ζήτησαν να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του υπεύθυνου του εργοταξίου, φορτηγό από το οποίο προκάλεσε το χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα που έχει σημειωθεί στην Ταϊβάν τις τελευταίες επτά δεκαετίες, με τουλάχιστον 51 νεκρούς.

Το τρένο συγκρούστηκε με φορτηγό που γλίστρησε από το εργοτάξιο σε πρανές, φτάνοντας πλάι στις σιδηροτροχιές. Ο οδηγός υπάρχουν υποψίες πως δεν είχε τραβήξει σωστά το χειρόφρενο του φορτηγού.

Το τρένο, που μετέφερε σχεδόν 500 επιβάτες, εκτελούσε δρομολόγιο από την Ταϊπέι, την πρωτεύουσα της Ταϊβάν , προς την Τάιτουνγκ, στις ανατολικές ακτές της νήσου, όταν εκτροχιάστηκε σε σήραγγα σε μικρή απόσταση βόρεια από την Χουάλιεν.

Η Γιου Σίου-ντουάν, η επικεφαλής της εισαγγελίας της Χουάλιεν, ανέφερε σε δημοσιογράφους αργά χθες βράδυ ότι κατατέθηκε αίτημα να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του επικεφαλής του εργοταξίου και ότι το ζήτημα χειρίζεται πλέον το δικαστικό σύστημα.
«Για να προφυλάξουμε τα αποδεικτικά στοιχεία, έχουμε ομάδες εισαγγελικών λειτουργών επιτόπου και ερευνούμε τα σημεία που χρειάζεται», πρόσθεσε η ίδια.
Εργάτες άρχισαν σήμερα να μετακινούν το πίσω μέρος του συρμού, που υπέστη συγκριτικά μικρές ζημιές και σταμάτησε έξω από τη σήραγγα.

Τα βαγόνια του τρένου που υπέστησαν τις μεγαλύτερες ζημιές παραμένουν ακόμα, παραμορφωμένα, μέσα στη σήραγγα.

Τριήμερο εθνικό πένθος
Η πρόεδρος Τσάι Ινγκ-γουέν αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα επιζήσαντες στη Χουάλιεν. Η κυβέρνησή της κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος και έδωσε εντολή οι σημαίες στα δημόσια κτίρια να κυματίζουν μεσίστιες.

Σε νοσοκομεία νοσηλεύονται 146 επιβάτες που τραυματίστηκαν στο δυστύχημα.

Η τραγωδία σημειώθηκε την πρώτη ημέρα εορταστικού τριημέρου. Το τρένο ήταν γεμάτο τουρίστες και πολίτες που πήγαιναν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Στους νεκρούς συγκαταλέγονται ένας υπήκοος Γαλλίας, δύο υπήκοοι Ιαπωνίας, καθώς και ένας κάτοικος του Μακάο, σύμφωνα με τις αρχές.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη