Aλλάζει το παραλιακό μέτωπο της Καλαμαριάς


Έτοιμο να αλλάξει όψη είναι το παραλιακό μέτωπο της Καλαμαριάς, μετά την έγκριση των μελετών για ανάπλαση του κομματιού από το Μέγαρο Μουσικής έως και τη Νέα Κρήνη μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Σε σκέλος του ΠΔΕ που αφορά το υπουργείο Τουρισμού, ο δήμος Καλαμαριάς εξασφάλισε τη χρηματοδότηση των μελετών, προϋπολογισμού 765.000 ευρώ, που θα διεξαχθούν σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Μείζονος Θεσσαλονίκης (Μ.Α.Θ Α.Ε Ο.Τ.Α) προκειμένου να αναδειχθεί ένα κομμάτι του παραλιακού του μετώπου, το οποίο ήταν εγκαταλελειμμένο.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής, με την ανάπλαση δεν θα διακόπτεται η πορεία των πεζών και των ποδηλατών στον άξονα Σοφούλη- Πλαστήρα, καθώς θα γίνουν παρεμβάσεις ώστε να ενισχυθεί ο ποδηλατικός τουρισμός, αλλά και η βιώσιμη ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης.

«Βάζουμε στόχους και τους πετυχαίνουμε έναν προς έναν, με συστηματική και σκληρή δουλειά. Πιστεύω ότι σε δύο χρόνια, η Καλαμαριά θα αποκτήσει έναν ποδηλατόδρομο, που θα ξεκινάει από τη Ρέμβη και θα καταλήγει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Επιτέλους θα θυμίζει μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη», δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη