Στην δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ. επικίνδυνοι εγκληματίες


Δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών 9 ημεδαπών κατηγορούμενων ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε συστηματικά ληστείες και κλοπές από οικίες Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες εννέα (9) ημεδαπών, κατηγορούμενων ως μελών εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε συστηματικά ληστείες και κλοπές από οικίες και η οποία εξαρθρώθηκε την 8-4-2021 από το Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς.


Ειδικότερα, μετά από πολύμηνη έρευνα του Τ.Α. Κηφισιάς, διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από το μήνα Ιούλιο του έτους 2020, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα, που διέπραττε συστηματικά κλοπές και ληστείες σε οικίες σε διάφορες περιοχές της ανατολικής Αττικής.

Η εγκληματική ομάδα διακρινόταν για την υποδομή και την διαρκή δράση της, με

τα μέλη της να ακολουθούν κανόνες ιεραρχίας και να ενεργούν με διακριτούς ρόλους (φυσικοί αυτουργοί, τσιλιαδόροι, κατοπτεύοντες, οδηγοί οχημάτων), έχοντας σχεδόν καθημερινή επαφή μεταξύ τους.

Δύο από τους κατηγορουμένους, οι οποίοι τυγχάνουν αδέλφια, είχαν το ρόλο των αρχηγών-καθοδηγητών αλλά και την ευθύνη του επιχειρησιακού σχεδιασμού.

Ως προς τον τρόπο δράσης, πρωινές και μεσημβρινές κυρίως ώρες, κινούντο με τα "επιχειρησιακά" οχήματα, σε ομάδες τουλάχιστον -3- ατόμων, προκειμένου να κατοπτεύσουν οικίες-υποψήφιους στόχους.

Κατόπιν, αφού διαπίστωναν την απουσία των ενοίκων και παρακάμπτοντας τυχόν υφιστάμενα μέτρα ασφαλείας, παραβίαζαν με τη χρήση ειδικών διαρρηκτικών εργαλείων, κύριες εισόδους, μπαλκονόπορτες ή παράθυρα και εισέρχονταν σε αυτές. Όταν οι συνθήκες το απαιτούσαν, μέλη τους αναρριχούνταν σε βεράντες ή μπαλκόνια των οικιών.

Στη συνέχεια ερευνούσαν επισταμένα όλους τους χώρους και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα αξίας.

Σε περιπτώσεις που τα μέλη της εγκληματικής ομάδας εισέρχονταν εντός των οικιών και διαπίστωναν την ύπαρξη ενοίκων, τους απειλούσαν είτε λεκτικά είτε με τη χρήση αντικειμένων, τους ακινητοποιούσαν και ολοκλήρωναν την εγκληματική τους δράση.

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι σε κάποιες περιπτώσεις, απασχολούσαν τους ενοίκους στους εξωτερικούς χώρους των οικιών τους και παράλληλα συνεργοί τους εισέρχονταν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί στις οικίες και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και διάφορα τιμαλφή.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της ομάδας έχουν διαπράξει με τους προαναφερόμενους τρόπους -43- κλοπές και -4- ληστείες σε οικίες, σε διάφορες περιοχές της Ανατολικής Αττικής.

Το περιουσιακό όφελος που αποκόμισε η σπείρα υπερβαίνει τις -500.000- ευρώ.

Μετά από έρευνες στις οικίες των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, ρολόγια, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές, το χρηματικό ποσό των -300- ευρώ και -6- οχήματα.


Πρόκειται για τους συλληφθέντες:

1. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ Παναγιώτη του Βασιλείου και της Λουκίας, γεννηθέντα την 26-10-1980 στην Αθήνα,

2. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ Ιωάννη-Γρηγόριο του Βασιλείου και της Λουκίας, γεννηθέντα 14-12-1975 στην Αθήνα,

3. ΚΑΡΑΧΑΛΙΟ Ιωάννη του Δημητρίου και της Σεβαστής, γεννηθέντα την 7-8-1979 στην Αθήνα,

4. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ Μιχαήλ του Ιωάννη και της Σωτηρίας, γεννηθέντα την 27-7-1969 στην Αθήνα,

5. ΚΑΡΑΧΑΛΙΟ Παναγιώτη αγνώστου πατρός και της Ειρήνης, γεννηθέντα την 15-1-1998 στην Αθήνα,

6. ΙΣΜΑΗΛ Παναγιώτη του Αθανασίου και της Κωνσταντίνας, γεννηθέντα την 7-6-1997 στο Αγρίνιο,

7. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ Λάμπρο του Δημητρίου και της Ελένης, γεννηθέντα την 27-6-1999 στην Αθήνα,

8. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ Ευάγγελο του Κωνσταντίνου και της Βασιλικής, γεννηθέντα την 5-6-1988 στη Θήβα.

Και τον μη συλληφθέντα:

9. ΝΙΚΗΤΑ Εμμανουήλ-Ιωάννη του Γεωργίου και της Βασιλικής, γεννηθέντα την 4-4-2001 στη Λαμία.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6234457 του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι 24-5-2021, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.





Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια



 


Web Design & Web Development

Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου


 


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη