Είναι γεγονός : Βίντεο από την πρώτη πτήση ελικοπτέρου στον Άρη !!!


Εκπληκτικό βίντεο από τον Άρη με την πρώτη πτήση του ρομποτικού ελικοπτέρου «Ingenuity»
Το μικρό ελικόπτερο, μόλις 1,8 κιλών σε μέγεθος µπάλας σόφτμπολ και κόστους 85 εκατ. δολαρίων είναι το πρώτο ιπτάμενο όχημα στην ιστορία που πέτυχε ελεγχόμενη πτήση 90 δευτερολέπτων πάνω από την επιφάνεια του πλανήτη Άρη.
Το μεγάλο ζητούμενο για το Ingenuity ήταν να αντέξει στην Αρειανή ατμόσφαιρα που αποτελείται από 96% διοξείδιο του άνθρακα.

Παρά τις αντιξοότητες που επικρατούν στον Κόκκινο Πλανήτη, όπως οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και η αραιή ατμόσφαιρα, το μικροσκοπικό αυτό drone επέδειξε αντοχή, βγάζοντας ασπροπρόσωπους τους δημιουργούς του στην Καλιφόρνια, εκεί όπου βρίσκεται το εργαστήρι της ΝΑSA, το JPL.

Τα δεδομένα δείχνουν ότι το Ingenuity ανέβηκε στο μέγιστο υψόμετρο των 10 ποδιών (3 μέτρα) και διατήρησε μια σταθερή αιώρηση για 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια κατέβηκε, αγγίζοντας την επιφάνεια του Άρη, αφού καταγράφηκαν συνολικά 39,1 δευτερόλεπτα πτήσης.

Η ιστορική αυτή πτήση ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα για το ρομποτικό ελικόπτερο της NASA καθώς πρόκειται για τεχνολογία που δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ ξανά, την ώρα που οι συνθήκες πτήσης στον Άρη είναι πολύ διαφορετικές από εκείνες στη Γη. Τα πρώτα δεδομένα από την πτήση θα αρχίσουν να φθάνουν στη Γη τρεις ώρες μετά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη