4.5 τόνους χασίς, αξίας 33 εκατ. ευρώ, κατέσχεσε ο ΣΔΟΕ


Ο ΣΔΟΕ προχώρησε σε κατάσχεση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών που ξεπερνά τους 4 τόνους κατεργασμένης κάνναβης σε κοντέινερ που είχε προορισμό τη Σλοβακία. Όπως ανακοίνωσε στο λιμάνι του Πειραιά εντοπίστηκε εμπορευματοκιβώτιο με ποσότητα 4 τόνων και 387 κιλών κατεργασμένης κάνναβης, με την αξία του φορτίου να φτάνει τα 33 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από το γραφείο της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών των Η.Π.Α. (DEA), που εδρεύει στην πρεσβεία της Αθήνας, ήρθε πληροφορία στο τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής και αρμόδιες αρχές ότι μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών επρόκειτο να διακινηθεί μέσω της θάλασσας, από χώρα της Μέσης Ανατολής προς την Κεντρικής Ευρώπης μέσα από την Ελλάδα.

Μετά από έρευνα που έγινε από την Επιχειρησιακή Διεύθυνση του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, και ύστερα από εξακρίβωση των στοιχείων, εντοπίστηκε κοντέινερ που είχε δηλώσει φορτίο 3 τεμάχια βιομηχανικής μηχανής κατασκευής cupcakes, το οποίο έφτασε με πλοίο στον Πειραιά στις 14 Απριλίου από τον Λίβανο υπό καθεστώς διαμετακόμισης.

Το φορτίο επρόκειτο να αναχωρήσει στις 20 Απριλίου μέσω τρένου από τα Σκόπια, τη Σερβία και την Ουγγαρία, με τελικό προορισμό την Μπρατισλάβα της Σλοβακίας.

Από τον έλεγχο που έγινε, προέκυψε πως υπήρχε μεταξύ άλλων μηχανημάτων, και μία σιδερένια δεξαμενή, μέσα στην οποία είχε κατασκευαστεί κρυφός αποθηκευτικός χώρος. Μετά από έρευνα ανακαλύφθηκε μια θυρίδα που χωρούσε να μπει άνθρωπος στην οροφή της δεξαμενής και οδηγούσε στον αποθηκευτικό χώρο.

Μέσα σε αυτόν βρέθηκαν τοποθετημένοι 129 νάιλον σάκοι που περιείχαν συσκευασίες κατεργασμένης κάνναβης, καθώς και 282 χύμα συσκευασίες κατεργασμένης κάνναβης. Η ποσότητα της κατεργασμένης κάνναβης που κατασχέθηκε είναι συνολικά 4 τόνοι και 387 κιλά και η αξία της υπολογίζεται κατά προσέγγιση σε ύψος 33.000.000 ευρώ.

Στην έρευνα σε επίπεδο πληροφόρησης συνέδραμαν εκτός του γραφείου DEA Αθηνών, και η γενική διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας (G.N.D.C/S.A), με την οποία υπήρξε συνεργασία και στο παρελθόν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη