"Άνοιξαν την πλατφόρμα των 30-39 για να ξεστοκάρουν εμβόλια"


Σφοδροί πολιτικοί διαξιφισμοί ξέσπασαν με αφορμή τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα σε συνέντευξή του το πρωί στον ΑΝΤ1 ότι η κυβέρνηση άνοιξε την πλατφόρμα των 30-39 «για να ξεστοκάρουν τα εμβόλια της AstraZeneca».
«Δυστυχώς δεν είχαμε επάρκεια για να μπορέσει γρήγορα να εμβολιαστεί ο κόσμος και δυστυχώς δημιουργήθηκε και ένα αρνητικό κλίμα για το AstraZeneca και θα πω ότι εδώ υπάρχουν και συγκρούσεις συμφερόντων εταιρειών» δήλωσε έπειτα σχετικά με το εμβόλιο έναντι του κορονοϊού.

Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε ότι οι πιθανότητες να έχει κάποιος παρενέργειες από το εμβόλιο «είναι μηδαμινές σε σχέση με το να κολλήσει τον κορονοϊό και να περάσει δύσκολα».
Σάλος έχει ξεσπάσει από την απίστευτη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη ότι "άνοιξε η πλατφόρμα για το Astrazeneca για να ξεστοκάρουμε."

Η δήλωση που υπονοεί ότι τα εμβόλια είναι προβληματικά και πρέπει να φύγουν πάση θυσία, προκάλεσε ένα μπαράζ επικριτικών δηλώσεων, έστω και αν ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να διορθώσει την φράση του σημειώνοντας, ότι "δυστυχώς δημιουργήθηκε ένα κλίκα αρνητικό για το συγκεκριμένο εμβόλιο. Εδώ υπάρχουν και συγκρούσεις εταιρειών." Ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: "Όλη η Βρετανία έχει εμβολιαστεί με Astrazeneca. Οι πιθανότητες να κολλήσει κάποιος τον Κορωνοιο και να περάσει δύσκολα είναι περισσότερες από τον πάθει κάτι από το εμβόλιο".

Χαρακτηριστική της αμηχανίας που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ για τη δήλωση Τσίπρα, είναι και οι εξηγήσεις που προσπάθησε να δώσει ο βουλευτής Κώστας Ζαχαριάδης: Δεν θεωρώ ότι έκανε λάθος, θεωρώ ότι είναι λάθος να στεκόμαστε σε μια λέξη, ενώ έχουμε ένα πλέγμα μιας διαδικασίας η οποία προχωρά πιο αργά σε σχέση με αυτό το οποίο θα θέλαμε και έχουμε την πανδημία εκτροχιασμένη".

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη