Νέος εξευτελισμός για την "Εθνική Εισαγγελέα" Ελενα Ακρίτα


Νέος εξευτελισμός για την "Εθνική Εισαγγελέα" Ελενα Ακρίτα
Χαμός στα Social Media με τις θεωρίες συνωμοσίας για το εμβόλιο του Κώστα ΜπακογιάννηΤην ώρα που γίνεται υπερπροσπάθεια να εμβολιαστούν οι Ελληνες, με αρκετούς συμπολίτες μας δυστυχώς να τον αποφεύγουν (ακόμα & υγειονομικούς), η "εθνική μας influencer" αφού αποφάνθηκε ότι "το AstraZeneca δεν κάνει", τώρα διαδίδει fake news και κατόπιν τα αποσύρει, σαν να μην συμβαίνει τίποτε !!!!

Χαμό από σχόλια και αντιδράσεις στα social media έχει προκαλέσει η συνωμοσιολογική ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα, η οποία ούτε λίγο, ούτε πολύ κατηγορεί τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, ότι λέει ψέματα πως εμβολιάστηκε χθες το απόγευμα.
Με ανάρτησή της στο Facebook, η οποία στη συνέχεια «εξαφανίστηκε», η Έλενα Ακρίτα ισχυριζόταν ότι ο Κώστας Μπακογιάννης δεν έκανε εμβόλιο κατά του κοροναϊού, δίνοντας «όπλα» στα χέρια των απανταχού «ψεκασμένων» για να ισχυροποιήσουν τις επικίνδυνες για την υγεία του συνόλου θεωρίες τους.

Το κύριο επιχείρημα για τον ισχυρισμό αυτόν είναι πως υπήρχε καπάκι στη βελόνα του εμβολίου. Ποσταρόντας μάλιστα την φωτογραφία από τον εμβολιασμό του δημάρχου Αθηναίων, προσθέτει ότι η γυναίκα που του κάνει το εμβόλιο δεν φοράει γάντια, άλλη μια απόδειξη -για την κυρία Ακρίτα πάντα- ότι ο Κώστας Μπακογιάννης είπε ψέματα.

Ακριβώς επειδή τέτοιου είδους αναρτήσεις θέτουν εμπόδιο στην προσπάθεια της κοινωνίας και της Πολιτείας να δαμάσει την πανδημία, που έχει στοιχίσει μέχρι σήμερα τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων, αρκετές από τις οργισμένες αντιδράσεις στο post της κυρίας Ακρίτα προέρχονται από γιατρούς.

Δείτε την «εξαφανισμένη» ανάρτηση


H ανάρτησή της με τα fake news αναπάραχθηκε από πλήθος αντιεμβολιαστών και οπαδών θεωριών συνομωσίας στα social media.


Πολλές ήταν οι αντιδράσεις και τα σχόλια (ακόμα και από γιατρούς) για την ψευδή είδηση που διέσπειρε η γνωστή αρθρογράφος και σεναριογράφος, η οποία τελικά κατέβασε την ανάρτηση.

Ο ισχυρισμός ότι ο εμβολιασμός του Κώστα Μπακογιάννη ήταν σκηνοθετημένος, καθώς σε σχετική φωτογραφία η σύριγγα εμφάνιζε καπάκι και δε γινόταν χρήση γαντιών, είναι ψευδής. Όπως επισημαίνουν και ειδικοί υγείας, το χρωματιστό πλαστικό που φαίνεται στην εικόνα είναι στην πραγματικότητα η βάση της βελόνας, ενώ σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες, η χρήση γαντιών δεν είναι απαραίτητη εφόσον καθαρίζονται τα χέρια του εκάστοτε υγειονομικού υπαλλήλου με αντισηπτικό ή σαπούνι μεταξύ εμβολιασμών.

Το χρωματιστό πλαστικό στην άκρη της σύριγγας είναι στην πραγματικότητα η βάση της βελόνας:

Στις οδηγίες του αρμόδιου θεσμού εμβολιασμών των ΗΠΑ (ACIP), διαβάζουμε σχετικά:
"Τα χέρια πρέπει να καθαρίζονται με αλκοολούχα αντισηπτική λοσιόν ή να πλένονται με σαπούνι και νερό πριν από την προετοιμασία χορήγησης εμβολίων, και μεταξύ της επαφής με κάθε ασθενή. 
Ο Οργανισμός Υγιεινής και Ασφάλειας στην Εργασία (OSHA) δεν απαιτεί τη χρήση γαντιών κατά τη χορήγηση εμβολίων, εκτός και αν οι υγειονομικοί παρουσιάζουν ανοιχτές πληγές στα χέρια τους, ή θα μπορούσαν να έρθουν σε επαφή με υγρά ασθενών."


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη