Η ποινή, για τα αδικήματα που φέρεται πώς έπραξε ο Πέτρος Φιλιππίδης


Ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα σεξουαλικής βίας, άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του διάσημου κωμικού ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη.
Η δίωξη αφορά τα αδικήματα του βιασμού και της απόπειρας βιασμού κατά συρροή, κατηγορίες τις οποίες κλήθηκε να αντικρούσει με την ιδιότητα του υπόπτου πριν λίγες ημέρες ο ηθοποιός.

Πλέον η υπόθεση ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή ο οποίος θα ξεκινήσει άμεσα τη διενέργεια της έρευνας.

Μιλώντας στην εκπομπή Το Πρωινό, ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης μίλησε για τις δικονομικές εξελίξεις στην υπόθεση, τονίζοντας ότι η διαδικασία «δεν μπορεί να καθυστερήσει καθόλου διότι είμαστε οριακά στο κατώφλι της παραγραφής. Η πράξη η βασική που είναι από το 2008 αφήνει πολύ λίγα περιθώρια για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να φτάσουν σε κρίση εισαγγελέας και ανακριτής. Άρα πιστεύω ότι μέσα στο καλοκαίρι θα κληθεί ο κ. Φιλιππίδης για να απολογηθεί».

Ο κ. Μαρακάκης ανέφερε ακόμη ότι «δεν πρέπει να επηρεάζονται οι δικαστές επειδή ο κ. Φιλιππίδης είναι γνωστό πρόσωπο», ενώ αναφορικά με την δυνητική ποινή που μπορεί να επιβληθεί, ανέφερε ότι «εάν και εφόσον καταδικαστεί για τις τρεις αυτές πράξεις, ένα πλαίσιο ποινής θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι κοντά στα 20 χρόνια. Εάν και εφόσον έφτανε σε καταδικαστική κρίση και για τις τρεις πράξεις, τον ένα βιασμό και τις δύο απόπειρες».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη