"Meteoron" : Το νέο γλυπτό τοπόσημο, που στήνεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης


Meteoron : Το νέο γλυπτό τοπόσημο που στήνεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης 
Τοποθετείται την Τρίτη 18/5, απέναντι από το δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης το γλυπτό «Meteoron», του διεθνώς καταξιωμένου ζωγράφου και γλύπτη Κωστή Γεωργίου.

Η γλυπτική σύνθεση ύψους περίπου 11 μέτρων που θα κοσμεί στο εξής τη Θεσσαλονίκη αποτελείται από δεκαπέντε μορφές χυτευμένες σε αλουμίνιο και χρωματισμένες σε κόκκινο χρώμα υψηλής ανθεκτικότητας. Ήδη στο χώρο πρασίνου όπου θα τοποθετηθεί το μνημειακό έργο έχει διαμορφωθεί ειδική βάση, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει ο κατάλληλος φωτισμός.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στη διάρκεια της τοποθέτησής του στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έκανε λόγο για ένα νέο τοπόσημο της πόλης, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες του τόσο στον Κωστή Γεωργίου όσο και στον Βαγγέλη Γεροβασιλείου, καθώς το έργο αποτελεί δική του δωρεά.

Παράλληλα, ο κ.Ζέρβας ανακοίνωσε ότι έχει προγραμματιστεί η τοποθέτηση 500 πινακίδων ονοματοθεσίας και street info αρχικά στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Σε αυτές τις πινακίδες θα αναγράφεται το όνομα κάθε οδού στα ελληνικά και στα λατινικά, ενώ με τη χρήση QR-code θα παρέχονται ευρύτερες πληροφορίες τόσο για το όνομα όσο και για την ιστορία κάθε δρόμου.

(το έργο στην φωτογραφία είναι παλαιότερη δημιουργία του καλλιτέχνη, ενδεικτική της τεχνοτροπίας του)

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη