"Κανόνι" ασφαλιστικής εταιρείας με ασφαλισμένα 180 χιλ. αυτοκίνητα


Ασφαλιστική εταιρεία τέθηκε σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης και οι εκπρόσωποι της εταιρείας στην Ελλάδα είναι… εξαφανισμένοι και σε κάποια τηλέφωνα υπάρχει φραγή εισερχομένων κλήσεων.

Στον «αέρα» κυριολεκτικά κινδυνεύουν να μείνουν πάνω από 180.000 ιδιοκτήτες οχημάτων οι οποίοι έχουν επιλέξει την ρουμανική ασφαλιστική εταιρεία City Insurance καθώς το εγγυητικό σχήμα Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA), τοποθετήθηκε προσωρινός διαχειριστής στην ασφαλιστική επιχείρηση Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A., με έδρα στη Ρουμανία.

Η ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος
Η Τράπεζα της Ελλάδος σε ανακοίνωση ενημέρωσε για την ασφαλιστική επιχείρηση Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A. επισημαίνει ότι: «Η εποπτική αρχή της Ρουμανίας Financial Supervisory Authority ενημέρωσε ότι στην ασφαλιστική επιχείρηση Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A., με έδρα στη Ρουμανία, τοποθετήθηκε ως προσωρινός Διαχειριστής το εγγυητικό σχήμα της χώρας Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA), με εντολή διάρκειας 4 μηνών για την αποκατάσταση της χρηματοοικονομικής κατάστασης και τη διασφάλιση της συνετής και χρηστής διαχείρισης της επιχείρησης.

Στην Ελλάδα, η εν λόγω ασφαλιστική επιχείρηση δραστηριοποιείται με καθεστώς Eλεύθερης Παροχής Υπηρεσιών (ΕΠΥ), εκπροσωπούμενη από την εταιρεία N. Bourgazas & Associates E.E. (Συγγρού 168, 17671 Καλλιθέα, τηλ. 2109577096- 2109565481, fax 2109565481, e-mail: n.bourgazas@cityinsurance.ro).
Σύμφωνα με πληροφορίες από την αγορά, η εταιρία έχει στην Ελλάδα 180.000 ασφαλισμένα αυτοκίνητα και πάνω από 800 συνεργάτες.»

Τι πρέπει να κάνουν οι ασφαλισμένοι στην Ελλάδα
Η City Insurance δεν είναι ασφαλιστική στην Ελλάδα και δραστηριοποιείται με καθεστώς Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών (ΕΠΥ) και σύμφωνα με την ΤτΕ το χαρτοφυλάκιό της απαριθμεί 180.000 οχήματα.

Αν η Εποπτική Αρχή της Ρουμανίας αναστείλει τις λειτουργίες της εταιρείας και στην συνέχεια την κλείσει όπως έχει γίνει με άλλες ΕΠΥ στο πρόσφατο παρελθόν στην Ελλάδα, τότε οι ασφαλισμένοι θα έχουν προβλήματα. Κάποιες ΕΠΥ κλείνοντας έκαναν συμφωνίες με ασφαλιστικές για να γίνει μεταφορά χαρτοφυλακίων, ενώ μέρος αποζημιώσεων υπό προϋποθέσεις αναλαμβάνει το Επικουρικό Κεφάλαιο Αυτοκινήτου.

Με λίγα λόγια οι ιδιοκτήτες οχημάτων που τα έχουν ασφαλισμένα στην City Insurance ανά πάσα στιγμή μπορεί να κινούνται ανασφάλιστοι και καλό θα ήταν να αναζητούν συνεχώς πληροφορίες σχετική με την εξέλιξη των ερευνών της εταιρείας γιατί ένα ξαφνικό λουκέτο θα τους αφήσει εκτεθειμένους σε πολλούς κινδύνους…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη