Νικήθηκε από τον κορωναϊό ο γνωστός γιατρός και αρνητής του εμβολιασμού, δρ Μιχάλης Μάρκου

Νικήθηκε από τον κορωναϊό ο γνωστός γιατρός και αρνητής του εμβολιασμού, δρ Μιχάλης Μάρκου
Ένας από τους γνωστότερους και πλέον αγαπητούς γιατρούς στην Πάφο, ο καταγόμενος από τη Γεροσκήπου δρ Μιχάλης Μάρκου, έχασε τη μάχη που έδινε το τελευταίο διάστημα εναντίον του κορωναϊού.
O εκλιπών  γιατρός ήταν γνωστός αντιεμβολιαστής.

Ο Μιχάλης Μάρκου άφησε την τελευταία του πνοή στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου νοσηλευόταν διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση, λίγες μέρες μετά την προσβολή του από τον ιό. Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των συναδέλφων του να τον επαναφέρουν από το κώμα στο οποίο βρισκόταν τις τελευταίες μέρες δεν είχαν αποτέλεσμα και ο γνωστός γιατρός εξέπνευσε χθες το πρωί.

Η τραγική αυτή κατάληξη προκάλεσε σοκ στην κοινωνία της Πάφου. Η επαγγελματική ιδιότητα του εκλιπόντος, το γεγονός ότι ήταν ηλικίας μόλις 66 ετών και κυρίως η γνωστοποίηση ότι έχαιρε άκρας υγείας πριν την προσβολή του από τον ιό, αποτελούσαν όλη μέρα αντικείμενο συζήτησης σε όλες τις κοινωνικές συναθροίσεις και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα οποία ο γιατρός ήταν ιδιαίτερα ενεργός.

Συνεπεία του γεγονότος αυτού, άλλωστε, ήταν γνωστό και επίσης αποτέλεσε αντικείμενο συζητήσεων τις μέρες που ο Μιχάλης Μάρκου νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας ότι είχε εκφρασθεί δημοσίως πριν νοσήσει ο ίδιος για τον κορωνοϊό, εμφανιζόμενος ως υποστηρικτής της θέσης ότι αποδίδεται υπερβολική σημασία στην πανδημία και τις συνέπειες από τη νόσο Covid 19.

Το πρωί της Τρίτης η τραγική είδηση που διαδόθηκε εν ριπή οφθαλμού στη μικρή κοινωνία της Πάφου, προκάλεσε μούδιασμα σε όλους. Ο Μιχάλης Μάρκου ήταν νυμφευμένος με τη μικροβιολόγο Ξένια Σωτηριάδου και μαζί απέκτησαν δύο ενήλικα σήμερα παιδιά.





ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη